BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem28 Şubat generalleri ceza infaz kararı için adli tıpta----

28 Şubat generalleri ceza infaz kararı için adli tıpta

28 Şubat generalleri ceza infaz kararı için adli tıpta
13 Ekim 2021 - 13:52 www.finansgundem.com

28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan 14 eski generalden 2'si daha İstanbul Adli Tıp Kurumunda muayene edildi. Cezanın infaz edilip edilmeyeceği hazırlanacak sağlık raporu ile netleşecek.

103 sanığın yargılandığı 28 Şubat davası 2018'de karara bağlanmış, 21 sanık müebbet hapis cezası almıştı. Yargıtay, ağustos ayında 14 sanığa verilen cezayı onadı. Rütbeleri sökülerek er statüsüne düşürülen generaller tutuklandı.

Eski generaller, ilerleyen yaşlarını ve sağlık sorunlarını gerekçe gösterip, cezaevi şartlarında tedavilerinin yapılamayacağını öne sürerek cezanın infazının ertelenmesi isteğiyle sağlık muayenesi talep etti.

Bunun üzerine sabah saatlerinde Fevzi Türkeri ile Cevat Temel Özkaynak da muayene için İstanbul Adli Tıp Kurumuna götürüldü. Türkeri ve Özkaynak'ın uzman ekiplerce yapılan muayenesi 1 saat sürdü.

Daha önce dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir'le birlikte 7 kişi muayene edilmişti. İstanbul Adli Tıp Kurumu, sanıkların, cezanın infazının ertelenmesini gerektirecek bir sağlık sorunu olmadığına karar vermişti.

28 Şubat hükümlüsü eski generallere ret!

 

2 generalin emeklilik talebi kabul edildi