BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin25 yıl sonra tamamlandı!----

25 yıl sonra tamamlandı!

25 yıl sonra tamamlandı!
31 Aralık 2013 - 11:08 www.finansgundem.com

25 yıl önce yayına başlayan İslam Ansiklopedisi 44. cildinde tamamlanmış oldu

Türk Diyanet Vakfı'nın 1988 yılında yayına başlayan İslam Ansiklopedisi'nin son sayısı geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Böylece 2 bin yazar tarafından 17 bin madde olarak, telif eser şeklinde hazırlanan dünya çapındaki bu önemli kaynak eser 44. cildinde tamamlanmış oldu.
İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) tarafından çıkarılan, Türk Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi 25 yıl sonra tüm sayılarını tamamladı. Son cildi olan 44. cildi önceki gün matbaadan çıkan ansiklopedinin ilk cildi 1988 yılında basıldı.
Bugün Türkiye'de sosyal bilimler sahasında çalışan birçok kişinin ilk başvurduğu kaynak olan İslam Ansiklopedisi'nin yayınlanma fikri Leiden'de 1901- 1935 yılları arasında yayınlanan The Encyclopaedia of Islam'in (İslam Ansiklopedisi) özellikle İslam'la ilgili maddelerinin yanlı, eksik ve yanlış olması üzerine doğmuştu. Diyanet Vakfı tarafından masrafları üstlenilen ansiklopedinin hazırlık çalışmalarına 1983 yılında İstanbul Bağlarbaşı'nda küçük bir binada başlandı. Çok sayıda kaynağın taranıp araştırılması suretiyle içereceği maddeler tespit edilen ansiklopedinin önce bir örnek nüshası hazırlandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)