BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem2100'e kadar yaşanamaz hale gelecek----

2100'e kadar yaşanamaz hale gelecek

2100'e kadar yaşanamaz hale gelecek
26 Ağustos 2022 - 09:55 www.finansgundem.com

Dünya ısınıyor ve ekvator çevresindeki birçok bölge, insan yaşamı için imkansız hale geliyor. Bilim insanlarının öngörülerine göre 2100'e dek bazı bölgeler tehlikeli sıcaklıklarla karşı karşıya kalacak ve yaşanamayacak bölgelere dönüşecek.


Küresel ısınmayı sanayi öncesi seviyelerin 2 derece üzerinde sınırlayabilsek bile, yeni tahminler Hindistan, Arap yarımadası ve Sahra altı Afrika dahil olmak üzere tropik ve subtropiklerin, 2100'e kadar dünyanın çoğu gününde tehlikeli derecede sıcak sıcaklıklarla karşılaşacağını gösteriyor.

Tehlikeli ısı dalgalarında 16 kat artış

Dünyanın orta enlemleri, en azından her sene yoğun ısı dalgaları yaşayacak. Örneğin, Amerika Birleşik Devletleri'nin Chicago şehrinde, araştırmacılar, yüzyılın sonuna dek tehlikeli ısı dalgalarında 16 kat artış tahmin ediyorlar.

Geri döndürmek mümkün mü?

Isınmayı sanayi öncesi sıcaklıkların 1,5 ˚C'nin altına düşürmemiz için öngörülen olasılık açısından yaklaşık yüzde 0,1. Her ihtimalde araştırmacılar, dünyanın 2050'ye kadar 2 derece ısınmayı aşacağını belirtiyor.

Sciencealert'in aktardığına göre bu durumda bilim insanları, "aşırı derecede tehlikeli ısı stresi, Sahra altı Afrika'da, Arap yarımadasının bazı bölümlerinde ve Hint alt kıtasının çoğunda iklimin düzenli bir özelliği olacak" diyor.

Çok sayıda ölüm olacak

Dünya hızlı ve yaygın uyum önlemlerini uygulamak için birlikte çalışamazsa çok sayıda ölüm olacak. Sıcaklıkları azaltabileceğimiz her yol önemli. Çünkü bir derece daha az ısı, her şekilde hayat kurtaracak.

Küresel ısınma etkisi: Oltu Çayı kurudu!

Küresel ısınma caretta carettaları da vurdu!

Yunanistan'ın Sıcaklıktan Sorumlu Genel Müdür'ünden iklim uyarısı

Avrupa'da iklim krizi yüzünden ormanlar yanıyor

İklim değişikliğiyle böcekler hastalık taşıyarak Türkiye'ye geliyor!

Aşırı sıcaklar Ren Nehri'ni kurutuyor

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nasıralı26 Ağustos 2022 10:13

    Bu kadar nüfus sekiz milyarı gecik insanlar sürekli fareler gibi üreyerek amma dini amma sosyal bir nüfus planlama olmadığı olanıda ortadan kaldırdılar dünyanın içine ettiler Tanrının lanetini üstlerine yükleyerek