BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto Paralar21 ay sonra bir ilk! Bitcoin atağa geçti----

21 ay sonra bir ilk! Bitcoin atağa geçti

21 ay sonra bir ilk! Bitcoin atağa geçti
09 Ocak 2024 - 09:09 www.finansgundem.com

SEC'in ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonuna izin vereceğine dair artan beklentilerle Bitcoin 21 ay sonra ilk kez 47 bin dolar eşiğini aştı.

Kripto para birimi Bitcoin'de artış sürüyor. Bitcoin fiyatı Nisan 2022 sonrasında dün akşam ilk defa 47 bin dolar eşiğini geçti. 

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) ilk kez spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) izin vereceğine dair beklentiler, fiyat artışında etkili oldu. 

Bazı şirketlerin SEC'e, spot ETF için ücret bilgilerini içeren güncellenmiş başvurularını sunmaları, birkaç gün içinde SEC'in spot Bitcoin ETF'ye yönelik kararının çıkabileceği şeklinde yorumlandı. Söz konusu gelişmeler sonrasında Bitcoin'in fiyatı günlük yüzde 6 artışla 47 bin doları aştı.

Bitcoin '200 bin dolar olacak' öngörüsü

Standard Chartered bankası, Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) Amerika Birleşik Devletleri'nde onaylanması ve başarılı olması halinde Bitcoin'in önümüzdeki yılın sonuna kadar yaklaşık 200.000 dolara ulaşabileceğini öngörüyor.

Banka fiyat tahminini, 2024 yılı sonuna kadar 437.000 ila 1,32 milyon Bitcoin'in Amerika Birleşik Devletleri'nde listelenebilecek spot Bitcoin ETF'lerinde tutulacağı varsayımına dayandırdı. Firma bunun 50-100 milyar dolar arasında bir girişe denk geleceğini tahmin ediyor.

Standard Chartered dijital varlıklar başkanı Geoff Kendrick ve değerli metaller analisti Suki Cooper, X'te (eski adıyla Twitter) paylaşılan bir raporda, "ETF ile ilgili girişler beklediğimiz gibi gerçekleşirse, 2025 sonunda 200.000 USD'ye yakın bir seviyenin mümkün olduğunu düşünüyoruz" dediler.

SEC Başkanı Gensler kripto yatırımcılarını uyardı

 

Bitcoin yaratıcısı Nakamoto'nun cüzdanına gizemli havale!

 

RDC, Bitcoin depo makbuzları ihraç etmeyi planlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)