BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem2024 yılı için tavuk eti ithalatında gümrük vergileri sıfırlandı!----

2024 yılı için tavuk eti ithalatında gümrük vergileri sıfırlandı!

2024 yılı için tavuk eti ithalatında gümrük vergileri sıfırlandı!
24 Aralık 2023 - 15:59 www.finansgundem.com

Rusya’da, 140 bin tona kadar olan dondurulmuş yerli tavuk eti ithalatına uygulanan gümrük vergileri, üründe istikrarlı fiyatların korunması amacıyla 1 Ocak – 31 Aralık 2024 tarihleri arasında kaldırıldı.


Hükümetin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada “1 Ocak – 31 Aralık 2024 tarihleri arasında Rusya, 140 bin tona kadar olan yerli tavukların dondurulmuş etlerinin ithalatında gümrük vergilerini kaldıracaktır. Karar, iç piyasada arzı arttırarak bu ürünler için istikrarlı fiyatların korunmasını amaçlamaktadır” denildi.

Hükümet kararıyla, ithalatçılara ürünlerin gümrüksüz ithalatı için gerekli belgelerin verilmesine ilişkin kurallar onaylandı. Bakanlar Kurulu, söz konusu belgeleri Tarım Bakanlığı’nın düzenleyeceğini belirtti. Buna ek olarak bakanlık, tarife indiriminin verildiği ürünlerin miktarlarına ilişkin verileri resmî web sitesinde yayınlayacak.

İlgili kararname, Avrasya Ekonomik Komisyonu’nun 12 Aralık 2023 tarihinde kabul ettiği, Rusya’ya dondurulmuş tavuk eti ithalatında tarife avantajı sağlanmasına ilişkin kararın uygulanması amacıyla hazırlandı.

AB, tütün ürünlerinin vergilendirilmesini yeniden ele alıyor!

 

Operasyonlarla 37 milyonluk vergi kaybı önlendi

 

Almanya'nın vergi gelirlerinde arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)