BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem2022 Galatasaray Ödülü sahiplerini buldu----

2022 Galatasaray Ödülü sahiplerini buldu

2022 Galatasaray Ödülü sahiplerini buldu
11 Aralık 2022 - 23:05 www.finansgundem.com

Galatasaraylılar Derneği’nin düzenlediği Galatasaray Ödülü’nün bu yılki sahipleri Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda düzenlenen etkinlikle sahiplerini buldu.

Cumhuriyet'in 100. yılına hazırlandığımız dönemde bilim ve sanat başlığıyla verilen ödüllerin sahiplerini Galatasaraylılar Derneği Başkanı Fidel Berber açıkladı. Seçici Kurulun oylarıyla verilen ödüllerin bilim dalında astrofizik konusunda yaptığı çalışmalar nedeniyle Prof. Dr. Feryal Özel; sanat dalında ise piyanist, müzik üzerine yazılar yazan ve prestijli klasik müzik festivallerinde yer alan Can Çakmur 2022 Galatasaray Ödülü’nün sahipleri oldu.

Başkanlığını Galatasaraylılar Derneği eski başkanlarından yazar ve yayıncı Reha Bilge’nin üstlendiği Galatasaray Ödülü Seçici Kurulu’nda Galatasaraylılar Derneği Başkanı Fidel Berber’in yanı sıra Sait Mısırlıoğlu, Prof. Dr. Nurperi Gazioğlu, Doç. Dr. Reha Yolalan, Prof. Dr. Ali Ergur, Nurten Yalçın Erüs ile uzman seçici kurul üyeleri Prof. Dr. Selçuk Esenbel, Uluç Özülker, Cengiz Ultav, Dr. Bahadır Kaleağası yer aldı.

Araştırma alanları karadelikler, nötron yıldızları, bilgisayarlı modelleme ve teorik astrofizik olan Prof. Dr. Feryal Özel, ödül törenine ABD’den bağlandı. Prof. Dr. Özel, Galatasaray Ödülü’nü almış olmaktan duyduğu gururu vurgulayarak “Bizi aydınlığa ulaştıracak bilim ve sanat, insanın keşif ve yaratma ruhunun temsilidir” dedi. Ödülü, Türkiye’nin genç kızlarıyla paylaşmak istediğini belirten Özel, bilim alanında birçok yeni uzmanlık dalı olduğunu, bu yöndeki çalışmalara genç kızlarımızın ilgi duymasının güçlü ve aydınlık bir gelecek için çok değerli olduğunu söyledi.

Ödülünü Galatasaray Lisesi Müdürü Prof. Dr. Murat Develioğlu ve Galatasaraylılar Derneği Başkanı Fidel Berber’in elinden alan piyanist Can Çakmur ise, ödülü almaktan duyduğu heyecan ve onuru ifade ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: "Şu anda içinde bulunduğumuz Galatasaray Lisesi’nin tarihi binası, müzikte en çok odaklandığım dönem olan 19. yy ortalarına dair pek çok duyguyu içimde tetikledi. Nedir o duygular? 19.yy ortasında dünya daha umutlu bir yerdi. Felsefeyle, sanatla daha iyi bir dünya hayali mümkündü. Klasik müzik ise insanlık tarihinin duygularının kaydını içeren bir defter. Bu defter çok kıymetli. Çünkü eğer elimizde bu defter olmazsa, çok karanlık, umutsuz bir geleceğe doğru gideceğiz. Oysa sanata adanmış bu ödül, bana umudu hatırlatıyor, daha iyi bir dünyanın mümkün olduğunu fısıldıyor, o nedenle çok değerli. Beni bu ödüle layık gören herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.  

11. kez düzenlenen Galatasaray Ödülü, 2012’de dünyanın en saygın ekonomistleri arasında yer alan Prof. Dr. Daron Acemoğlu’na, 2013 yılında Romatoloji alanında Behçet Hastalığı ve Ailevi Akdeniz Ateşi tedavileri çalışmalarıyla tıp bilimine üstün katkı veren Prof. Dr. Ahmet Gül’e, 2014’te iletişimci yazar ve gazeteci Hıfzı Topuz’a, 2015’te yazar, oyuncu ve tiyatro insanı Ferhan Şensoy’a, 2016’da hukuk alanındaki uluslararası başarıları ve görevleriyle Işıl Karakaş’a, 2017’de Emelki Büyükelçi, eski milletvekili ve yazar Mustafa Şükrü Elekdağ’a, 2018’de inşaat yüksek mühendisi Fuat Diriker’e, 2019’da yazar, oyuncu, köşe yazarı Ali Sirmen’e, 2020’de yazar Orhan Karaveli ile gazeteci Ruşen Çakır’a, 2021’de TEMA Vakfı kurucularından Ali Nihat Gökyiğit’e verilmiştir. 

Galatasaray’ın temel değerleri doğrultusunda Türkiye ve dünyanın kültür, sanat, bilim, çevre, teknoloji, ekonomi alanlarında yetiştirdiği insanları onurlandırmak ve destek sağlamak amacıyla her yıl verilmektedir.

Galatasaray Ödülü’nün 10’uncusu Yaprak Dede Gökyiğit’e

Galatasaray Ödülü, Türkiye’nin ilk sanal ödül töreninde sahiplerini buldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)