BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinGalatasaray Ödülü, Türkiye’nin ilk sanal ödül töreninde sahiplerini buldu----

Galatasaray Ödülü, Türkiye’nin ilk sanal ödül töreninde sahiplerini buldu

Galatasaray Ödülü, Türkiye’nin ilk sanal ödül töreninde sahiplerini buldu
30 Mayıs 2020 - 20:37 www.finansgundem.com

Galatasaray Lisesi mezunlarını çatısı altında toplayan ve dünyanın en köklü mezun platformları arasında yer alan Galatasaraylılar Derneği tarafından verilen “Galatasaray Ödülü”nü bu yıl gazeteci yazar Orhan Karaveli ve Ruşen Çakır paylaştı.

Bir ilke imza atan Galatasaraylılar Derneği, her yıl Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda düzenlenen ödül törenini, Korona salgını nedeniyle sanal olarak gerçekleştirdi. Youtube’dan 29 Mayıs Cuma akşamı saat 21:00’den itibaren canlı olarak izlenen törende Karaveli ve Çakır’a ödüllerini Galatasaraylılar Derneği Başkanı Fidel Berber takdim etti.

Kuruluşunun 112. yılını kutlayan Galatasaraylılar Derneği’nin, alanlarında fark yaratan isimlere takdim ettiği Galatasaray Ödülü’nün 2020 yılı sahipleri belli oldu. Bu yıl iletişim disiplini altında, Geleneksel Medya ve Yeni Medya başlıklarında verilen ödüle, Galatasaray Ödülü Seçici Kurul tarafından gazeteci yazar Orhan Karaveli ile Ruşen Çakır layık görüldü. Ödül gerekçesinde Orhan Karaveli’nin geçmişten bugüne yazın ve gazetecilik dünyasına katkıları; Ruşen Çakır’ın ise değişen ve dönüşen medyada günün teknolojilerini ve yaklaşımlarını özveri ve cesaretle kullanarak mesleğini icra etme becerisi ve kararlılığı ile ödüle layık görüldüğü vurgulandı.

Başkanlığını Galatasaraylılar Derneği eski Başkanlarından Reha Bilge’nin üstlendiği Seçici Kurul’da Galatasaray Derneği Başkanı Fidel Berber ile Galatasaray Lisesi Müdürü Prof. Dr. Vahdettin Engin, Prof. Dr. Ali Ergur, Âli Kiremitçioğlu, Doç. Dr. Ayşe Toy Par, Doğan Albayrak, Dr. Gülfem Saydan Sanver, Murat Yetkin, Doç. Dr. Reha Yolalan ve Sait Mısırlıoğlu yer aldı.

Her yıl Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda düzenlenen ödül töreni bu yıl Korona salgını nedeniyle sanal olarak gerçekleştirildi.

Galatasaraylılar Derneği Youtube kanalında canlı olarak yayınlanan törende Seçici Kurul Başkanı Reha Bilge, Galatasaray Ödülü’nün ilk kez 2012 yılında verilmeye başladığını hatırlattı ve bu yılki ödül gerekçesini şu şekilde açıkladı: Özgün kalemiyle tanınmış bir yazar ve gazeteci olan Sayın Orhan Karaveli, üretken ve çalışkan kimliğiyle de  Türk basınına , yani “geleneksel medyaya” çok önemli katkılar yapmıştır. Onun yaptığı önemli katkılar kaleme aldığı eserleriyle birlikte yazı  ve kültür alanlarını da kapsamaktadır. Ayrıca, şunu belirtmeliyiz ki Orhan Karaveli bey gazetecilik ve yazın hayatına gönül veren genç kuşaklar için olağan üstü bir rol modeli niteliği taşımaktadır.

Bir gazeteci olarak çalışmalarıyla  “geleneksel medya” içerisinde tanınmış olan Sayın Ruşen Çakır ise derin bir dönüşüm geçiren günümüz medyasında, cesur bir girişimci olarak dikkat çekmekte, takdir edilmektedir. Ruşen Çakır bey, yeni teknoloji ve yaklaşımları kullanmış, “yeni medya” alanında önemli bir girişimi başlatmıştır.

Seçici Kurul, “geleneksel medya”  alanındaki başarıların nedeniyle  “değerli bir ustaya saygı” ve yeni kuşağın “yeni medya” alanındaki cesur girişimci ruhuna bir saygı ifadesi olarak,  bu yıl  Galatasaray Ödülünü adı geçen  iki değerli isime birden vermeye  karar vermiştir.’’ dedi.

“Daha güçlü bir toplum olma yolculuğunda medyanın anahtar rolüne dikkat çekmek istedik’’

Öncü ve ilerici yapısıyla, Galatasaray camiasının 538 yıldır ekonomi, kültür, sanat, bilim, teknoloji, siyaset, sosyoloji, tarih, felsefe ve daha pek çok alanda Türkiye’ye nitelikli insan kaynağı yetiştirdiğini ifade eden Galatasaraylılar Derneği Başkanı Fidel Berber de “iletişimin” bu alanlar arasında en fazla öne çıkanlardan biri olduğunu vurguladı. Türkiye’de düzenlenen ilk sanal ödül töreni olma özelliği de taşıyan buluşmada Fidel Berber, Galatasaray mensubu birçok gazeteci, yazar ve çizerin çağdaş ve demokratik bir Türkiye idealiyle doğru ve objektif bilginin yayılması, yeni fikirlerin oluşması için çalıştığını, bazen hayatları pahasına mücadele verdiklerini hatırlattı. Galatasaraylılar Derneği’nin bir asrı aşan geleneği, kuvvetli üye profili ile sahip olduğu etki gücünün farkında olduğunu ve bu güce yakışan bir sorumluluk içinde hareket ettiğini söyleyen Berber, şöyle devam etti: ‘’Daha güçlü bir toplum, daha güçlü bir ülke olmanın yolu demokrasiye hayat veren tüm kurumların kuvvetlenmesinden geçer. Bu yolculukta medya anahtar rol oynar. Geçmişten geleceğe medya alanına katkı yapmış iki kıymetli Galatasaraylı nezdinde iletişim ve medyanın toplumumuz için değerine de dikkat çekmek istedik. Bu ödüller aracılığıyla kıymetli ustamız Orhan Karaveli’ye saygımızı sunarken, sevgili Ruşen Çakır’a da geleceğe umutla bakmamızı sağlayan girişimleri ve kararlılığı için teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Sanal olarak düzenlenen ödül törenine, Galatasaraylılar Derneği eski başkanlarından ve Finansgundem.com yazarı gazeteci Volkan Karsan ile gazeteci Murat Yetkin de konuşmacı olarak katıldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)