BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin2021’in 10 şaşırtıcı finans tahmini----

2021’in 10 şaşırtıcı finans tahmini

2021’in 10 şaşırtıcı finans tahmini
09 Aralık 2020 - 17:45 www.finansgundem.com

Danimarkalı yatırım bankası Saxo Bank’ın gelenekselleşen tahminleri bu yıl da şaşkınlık veriyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Danimarkalı yatırım bankası Saxo Bank, önümüzdeki 12 ay için 10 şaşırtıcı tahminini açıkladı.

Bankanın bu geleneği, tamamen ciddi olmasa da, yatırımcıların piyasaları etkileyebilecek beklenmedik riskler üzerinde düşünmesini sağlamak amacıyla sürdürülüyor.

Bununla birlikte geçtiğimiz yıl aralık ayında, küresel bir pandemi ve toparlanma tahmininde bulunan birinin akıl sağlığı sorgulanabilirdi.

Danimarka bankasının Baş Yatırım Uzmanı Steen Jakobsen, “tarihin en hızlı ayı piyasasını ve en hızlı toparlanmasını gördük. Aynı zamanda merkez bankalarının bilançoları ve mali açıkların eşi benzeri görülmemiş seviyelere çıkması da dikkat çekiyor” dedi. Açıklamasının devamında, “dolayısıyla, yaşadığımız olaylardan çok da şaşkın verici olmayan tahminimiz, 2021’in ekonominin geçici çözümlerle toparlanmayacağı gerçekliğini ortaya koyacağı yönünde” ifadelerini kullandı.

1. Amazon Güney Kıbrıs Rum Yönetimini “satın alacak”

Düzenlemelerin faaliyetlerine müdahale etmesinden endişelenen Amazon, Avrupa Birliği merkezini Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne taşıyacak ve ülkenin vergi yasalarını, teknoloji devinin çıkarlarına uygun şekilde yazmasını sağlayacak.

Bu borç batağında olan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi için finansal bir destek sağlayacak ancak Avrupa Birliği’ni üye ülkeler arasında vergi kurallarında birlik sağlamak zorunda bırakacak.

2. Almanya Fransa’ya mali destek verecek

Korona virüsün ve bir dizi şirket iflasının ardından, %140’la Avrupa Birliği’ndeki en yüksek borç ve gayrisafi yurtiçi hasıla oranına sahip olan Fransa finansal olarak uçurumun kıyısına gelecek. 

Ülkenin bankalarının satışı, Paris’in Almanya’ya, Avrupa Merkez Bankası’nın Fransa’yı kurtarması için ikna etmesi için yalvarmasıyla sonuçlanacak.

3. Blockchain teknolojisi sahte haberleri yok edecek

Köklü gazetecilik şirketleri ve sosyal medya platformları giderek artan dezenformasyon tehdidi karşısında savaş veriyor. Bu savaşın bir sonraki adımı, haberleri doğrulanabilir bir blockchain ağına taşımak olacak.

4. Çin’in yeni dijital parası sermaye akışlarında tektonik değişimlere neden olacak

Dijital yuan Çin’in sermaye piyasalarına erişimin yolunu açacak ve etkinliği arttıracak. Bunun sonucunda yeni bir istikrar ortaya çıkacak. Yuan her geçen gün, doların rezerv para birimi statüsünü tehdit ediyor.

5. Yeşil teknoloji gelişmeleriyle enerji bollaşacak ancak rüzgar enerjisinin sonu gelecek

Yapay zeka (AI) algoritmalarının ilerlemesi ticari füzyon enerjisi sorununu çözerek enerji sektöründe bir sıçramaya neden olacak. Bununla birlikte her hane enerji konusunda bağımsız olacak ancak rüzgar enerjisi sektörünün sonu gelecek.

6. Evrensel temel gelir büyük şehirlerden göçü başlatacak

Teknolojik gelişmeler işsizliği ve eşitsizliği arttırırken, toplumlar evrensel temel gelir modeline geçmeleri gerektiğini fark edecek. 

Otomasyon sistemleri şehirlerdeki ofis emlak piyasasını yok edecek, emlak değerini düşürecek ve insanların şehirleri terk etmesine neden olacak.

7. Açık Teknoloji Fonu kitlelere aksama temettüsü ödeyecek

Teknoloji birçok sektörde işleri yok ederken, teknolojideki gelişmelerden elde edilen kazançların bir bölümünü pay edecek ve aksama temettüsü ödeyecek bir fon kurulacak.

8. Başarılı korona virüs aşısı ‘zombi şirketleri’ öldürecek

Pandeminin neden olduğu ekonomik çöküşle birlikte birçok şirket varlığını sürdürebilmek için büyük miktarlarda borç aldı. Aşının kapsamlı olarak uygulanmasının ve ekonomik teşviklerin piyasalardaki ağırlığının ardından enflasyon yükselecek. Yükselen faiz oranlarıyla birlikte büyük bir iflas dalgası başlayacak.

9. Güneş enerjisine talebin artmasıyla gümüş fiyatları yükselecek

2021’de artan enflasyon değerli metallere olan talebi güçlendirecek. 

ABD, Çin ve Avrupa Birliği doğa dostu çözümlere odaklanırken, endüstriyel uygulamalarda gümüşe olan talep artacak ve gümüşte arz krizi yaşanacak.

10. Yeni jenerasyon teknoloji gelişen pazarları güçlendirecek

Uydu temelli internet dağıtımında yaşanacak, SpaceX’in Starlink’i gibi gelişmeler, gelişme ihtimali olan ve gelişen pazarlardaki internet yaygınlığını arttıracak. Bunun sonucunda bu ülkelerde, eğitim, iş ve fintek alanlarında devrim yaşanacak.

Emtia piyasası tünelin ucundaki ışığa fazla odaklandı

 

Şirketler uzaktan çalışma modelinde nasıl başarılı olabilir?

 

Bankalar finansal suçlarla mücadelede yapay zeka kullanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)