BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin2017’de Türk ekonomisini neler bekliyor----

2017’de Türk ekonomisini neler bekliyor

2017’de Türk ekonomisini neler bekliyor
19 Aralık 2016 - 12:23 www.finansgundem.com

Astroterapist&Nöroterapist Aytuğ Yüceer Özdemir’in kaleminden, 2017 Türkiye ekonomisi astrolojik olarak nasıl etkiler altında olacak?

14 yıl banka ve aracı kurumlarda yönetici olarak çalışan, 2007’ de Londra'da astroterapist ünvanı alan Aytuğ Yüceer Özdemir, Gündem Medya Grubu okurları için yazdı: “2017 Türkiye ekonomisi astrolojik olarak nasıl etkiler altında olacak ???

İşte o yazı… “Yepyeni bir yıla günler kaldı ancak bu gelmekte olan yıl için gökyüzü beyaz bir sayfa açmak yerine adeta bir önceki fasıldan farkı olmayan bir faslı başlatırken sadece aradaki ayracı kaldırıyor gibi…

2017,özellikle 12 ekim Jüpiter akrep geçişine kadar olan süreçte ne yazık ki hem güvenlik hem de ekonomik olarak 2016 dan çok farklı bir yıl olmayacak gibi. Elbette hızlı gezegenlerin değiştirdiği gündem ve durumlar bazı farklar yaratacak ancak major planda yavaş gezegenlerin 2016 daki konumlarını koruyor olmaları sebebi ile gündemdeki etkiler pek değişecek gibi gözükmüyor. Sözün özü uzun vadeli , zorlayarak dönüştüren göksel etkiler bu yıl da benzer şekilde etkili olmaya devam edecekler.

2017 Ocak ekonomik ve güvenlik açısından oldukça zorlayıcı etkiler altında olacak gibi.Ay boyunca para kazanmak yerine kaybetmemeye çalışmak gerekli.Başta kova ve balıklar olmak üzere tüm burçlar lüzumlu olmayan harcamalarını minimize etmeli,her türlü riskli yatırımdan kaçınmalılar.

2017 de Ekim e kadar olan dönemde terazide olacak Jüpiter 6 şubatta retro hareketine başladığında ekonomik olarak genişleme,kazanç sağlama imkanları da gerileme eğiliminde olacak gibi gözüküyor.Bu gelişme iş dünyasında istemli istemsiz ortaklıkları arttıracak motivasyonlar sağlarken başta başakların işleri ile ilgili kazançları tahsil etme güçlükleri söz konusu olabilir.Balıkların ise bu süreçte mevcut ortaklıkları zarar vermeye başlarken,her türlü yeni ortaklıktan ve hisse senetlerinden uzak durmaları gerekli.

6 şubat sonrası ayrıca genel olarak finans sağlayan şirketlerin yaratacağı zorluklar söz konusu.Krediye gerçekten ihtiyacı ve ödeme gücü olanlar başvurularını 6 şubat öncesi yapmış ve işlemlerini tamamlamış olmalılar.

11 şubattaki tutulma ülkemizin siyası geleceğinin yeniden şekilleneceği bir milat yaratacak gelişmeler yaratma potansiyeline sahip bu sebeple rejim değişikliği konusunda önemli bir tarih olabilir .

4 martta başlayacak Venüs retrosu ekonomik durgunluk ve durgunluğun yaratacağı sonuçlar ile mücadeleler getirebilir.

19 mayısa kadar olan süreçte pozisyonu korumak yapılabilecek en doğru şey olabilir.19 mayıs-4 ağustos arası ekonomi bir miktar nefes alabilir.Para birimimiz bu süreçte değer kazanıp ,döviz kazancımız artabilir.Ayrıca bu süreç teknoloji ve iletişim sektörü için oldukça verimli olacak.Ayrıca bu yıl turizm sektörü de geçen yıldan daha iyi olacak gibi.

Yılın ekonomik açıdan en verimli dönemi temmuz olabilir.Bu olumlu etkilerden başta balıklar,koçlar ve akrepler ile yaylar etkilense de herkes rahat bir nefes alacak gibi.

4 ağustos-12 ekim arası yine risklerin arttığı bir süreç.Ekonomideki zorlanmalar bazı işsizlik sorunları yaratmaya başlayabilir.

12 ekim sonrası Jüpiter akrepte ilerlemeye başladığında değerli madenler,petrol ve türevlerinin fiyatlarında ciddi artışlar görülebilir.

Ayrıca 2017 de 4 Merkür retrosu gerçekleşecek ;

* 19 Aralık 2016 - 8 Ocak 2017 retrosu oğlakta başlayıp yayda sona erecek,

* 9 Nisan - 3 Mayıs 2017 retrosu Boğa burcunda başlayıp 3 mayıs'ta Koç burcunda düzelecek,

* 13 Ağustos - 5 Eylül 2017 tarihlerinde Başak burcunda ,

* 3 - 23 Aralık 2017 tarihlerinde Yay burcunda gerçekleşecek.

Başta retronun gerçekleştiği burçlar olmak üzere herkes bu tarih aralıklarında ;

İletişim ve Dikkat Bozukluğunun yoğunlaşabileceğinin bilincinde olmalı gerileme enerjisinin, zihninizi ele geçirmesine izin vermeden eski defterlere ve eski zararlı alışkanlıklara dönme güdünüzü bastırmalısınız

Mekanik/Elektronik Sorunların artabileceğinin farkında olmalı bu dönemlerde başta teknoloji yoğun ürünler olmak üzere yüksek kıymetli malları alıp satarsanız zarar edebileceğinizi bilmelisiniz.Borsada teknoloji yoğun şirketler ile Telekom şirketleri için yatırım her zamankinden riskliolabilir mesela

Eksik/Yanlış Bilgi yüzünden yanlış karar alma ihtimalinizin arttığı bu dönemlerde önemli kararlar öncesi bilgileri hatta algıları tekrar tekrar gözden geçirmekte, ekstra teyit almakta fayda var.”

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)