BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin2 ülke Barbie filmini yasakladı----

2 ülke Barbie filmini yasakladı

2 ülke Barbie filmini yasakladı
10 Ağustos 2023 - 10:42 www.finansgundem.com

Kuveyt ve Lübnan, vizyon rekorları kıran Barbie filminin yasakladığını duyurdu

Mattel'in aynı adlı oyun serisine dayanan 21 Temmuz 2023 çıkışlı Amerikan romantik komedi türünde film olan Barbie, gösterime girdiğinden beri tüm dünyada izlenme rekorları kırmasına rağmen iki Ortadoğu ülkesi Kuveyt ve Lübnan'da yasaklandı.

Kuveyt devlet haber ajansının duyurduğu habere göre filme, kamu ahlakının ve toplumsal geleneğin korunması amacıyla yasak getirildi. Çarşamba günü de Lübnan ülke çapında filmin gösterimini yasakladığını açıkladı.

Reuters’ın aktardığına göre Lübnan Kültür Bakanı Muhammed Mortada filmin "eşcinselliğe özendirdiği" ve dini değerlere aykırı olduğu gerekçesiyle yasaklandığını duyurdu.

Hizbullah lideri Sayyed Hassan Nasrallah da son konuşmalarında LGBTİ+ toplumuna karşı söylemini sertleştirdi ve “suçluların ölüm cezasıyla cezalandırılmasını” öngören İslami metinlere atıfta bulundu.

Mortada tarafından imzalanan yasak kararında eşcinselliğe özendirmenin yanı sıra filmin aile biriminin önemini azalttığını, "iman ve ahlak değerlerine aykırı" olduğu belirtildi.

Lübnan, 2017'de Arap dünyasında LGBTİ+ Onur Haftası düzenleyen ilk ülke olmuştu.

Lübnanlı insan hakları grupları, Şii militanların, Hristiyan aşırı sağının ve diğer dini liderlerin eşcinselliğe karşı birleştiklerini ve şimdi de 'Barbie'ye karşı olduklarını belirtiyor.

Film, küresel çaptan 1 milyar dolarlık hasılat elde ederek rekor kırdı.

Box Office Türkiye verilerine göre film, Türkiye’de toplamda 1 milyondan fazla kişi tarafından izlendi.

Margot Robbie'nin Barbie’yi ve Ryan Gosling'in ise Ken’i canlandırdığı filmin yönetmeni Greta Gerwig, sinema tarihinde en yüksek gişe hasılatı elde eden kadın yönetmen olarak tarihe geçti.

Gerwig’in rekoru tek bir kadın yönetmen tarafından çekilen filmleri kapsıyor. Film, oyuncak bebeğin ve arkadaşı Ken'in gerçek dünyada kimliklerini keşfetmesini konu alıyor. (BBC Türkçe)

Barbie filmiyle milyar dolarlık başarı

 

Mattel: Barbie filmi ‘vitrin’ olacak

 

‘Barbie’ gibi yaşamanın gerçek maliyeti

 

Mirasçıları, Barbie için birbirine girdi

 

İngiltere'de Kovid-19 patlıyor: Nedeni Barbie ve Oppenheimer!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)