BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem 2. Ordu Komutanı Adem Huduti tutuklandı----

2. Ordu Komutanı Adem Huduti tutuklandı

 2. Ordu Komutanı Adem Huduti tutuklandı
18 Temmuz 2016 - 16:25 www.finansgundem.com

Darbe girişimine yönelik düzenlenen operasyonda 2. Ordu Komutanı Adem Huduti hakkında da tutuklama kararı verildi

Darbe girişimine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada gözaltına alınarak dün akşam İstanbul Adliyesi'ne çıkartılan 12 general ile 1 amiral daha tutuklandı.

Korgeneral Erdal Öztürk, Tümgeneral Fethi Alpay, Tümgeneral Mehmet Özlü, Tümgeneral Haluk Şahar, Tümgeneral Serdar Gülbaş, Tümgeneral Şaban Umut, Tuğgeneral İrfan Can, Tuğgeneral Erdal Akyıldız, Tuğgeneral İmdat Bahri Biber, Tuğgeneral Ahmet Biçer, Tuğgeneral Özkan Aydoğdu, Tuğgeneral Eyyüp Gürler, Tuğamiral Ömer Mesut Ak, sorgularının ardından gönderildikleri 10. Sulh Ceza Mahkemesince tutuklandı.

Rütbeli askerlerin, "darbeye teşebbüs", "örgüt kurmak ve yönetmek", "Cumhurbaşkanı'na fiili saldırıya teşebbüs" ve "kasten adam öldürme" suçlarından cezaevine gönderildiği bildirildi.

AKIN ÖZTÜRK MAHKEMEYE SEVKEDİLDİ

Ankara'da Hava Kuvvetleri eski Komutanı ve YAŞ üyesi olan Orgeneral Akın Öztürk dahil olmak üzere 27 general ve amiral, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

ANKARA'DA 99 TUTUKLAMA

FETÖ'nün darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim'in de aralarında bulunduğu 99 kişi, Ankara Batı 2. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

HUDUTİ VE ANGUN ADLİYEDE

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun'un da aralarında bulunduğu bazı askerler adliyeye sevk edildi.
Alınan bilgiye göre, Huduti ve Angun'un da aralarında bulunduğu bazı askerler, emniyetteki işlemlerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

Malatya Adliyesinde hakim karşısına çıkartılan askerlerin işlemleri sürüyor.

63 GENERAL İÇİN İŞLEMLER SÜRÜYOR

Türkiye genelinde başlatılan soruşturmalar kapsamında eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 103 general ve amiral gözaltına alındı. Yakalanan generallerden 41'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğerleri hakkındaki işlemler devam ediyor.

MERZİFON 5'İNCİ ANA JET ÜS KOMUTANI KARACABEY GÖZALTINDA

Amasya'da darbe girişimi soruşturması kapsamında Merzifon 5'inci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Cengiz Karacabey polis tarafından gözaltına alındı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir gurubun darbe girişi sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında Amasya'nın Merzifon İlçesi'ndeki 5'inci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Cengiz Karacabey'in polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi. Makam odasında polis tarafından arama yapılan Tuğgeneral Karacabey, Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)