BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa2 dev projesi kapandı----

2 dev projesi kapandı

2 dev projesi kapandı
26 Temmuz 2013 - 12:30 www.finansgundem.com

20 yıldır İsrail'de faaliyette olan Türk şirketi Yılmazlar Grup, iki dev projesini kapattı...

İsrail’de bulunan Türk şirketi Yılmazlar Grup, yaşadığı işçi kotasına bağlı sıkıntı nedeniyle iki büyük projesini kapatmak zorunda kaldı.
İsrail’de bulunan Türk şirketi Yılmazlar Grup, yaşadığı işçi kotasına bağlı sıkıntı nedeniyle iki büyük projesini kapatmak zorunda kaldı.
20 yıldır İsrail’de en büyük yerel inşaat şirketleri arasında yer alan Yılmazlar Grup şirket yetkililerinden alınan bilgiye göre, yaşanılan işçi kotası sıkıntısı firmanın Tel-Aviv Havaalanı ve İKEA Alışveriş kompleksi projelerini durdurmalarına neden oldu.
Çözümün Türk yetkililerde olduğunu ifade eden Firma Yetkilisi Genel Müdür Ahmet Arık yaptığı açıklamada, daha fazla Türk vatandaşı istihdam edip sektörde liderliklerini korumak istediklerini dile getirdi. Arık, Türk ekonomisinin kurtuluş reçetesinin dışarıdan gelecek döviz kaynağı ve dış istihdam artışına bağlı olduğunu belirterek yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Burada yabancı işçi kotası ile ilgili büyük bir sorun var. Türkiye’de muhatap Bakanlık ile temasımız devam ediyor. İlgili Bakanlığa bağlı Müsteşarlığın tavrına bağlı bir sıkıntı içindeyiz. Tek amacımız daha fazla zarar görmeden ülke adına daha fazla istihdam sağlamak ve ülkemize daha fazla döviz kazandırıp cari açıkların kapanmasına firma olarak gerekli katkıyı sağlamaktır." Arık, yetkilileri çözüm için göreve davet etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)