BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem2 bin 500 Çin vatandaşı Ukrayna'dan tahliye edildi----

2 bin 500 Çin vatandaşı Ukrayna'dan tahliye edildi

2 bin 500 Çin vatandaşı Ukrayna'dan tahliye edildi
03 Mart 2022 - 11:32 www.finansgundem.com

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vang Vınbin, Ukrayna'dan tahliye edilen vatandaşların sayısının 2 bin 500'e ulaştığını duyurdu.

Çin, Rusya'nın saldırdığı Ukrayna'daki çatışmalar nedeniyle 2 bin 500 vatandaşını ülkeden çıkardı. Dün, Odessa'daki 400 ve Kiev'deki 200 Çinli öğrencinin kara yoluyla Moldova'ya götürüldüğü, dün ise Kiev'den 900, Odessa'dan ise 800 vatandaşın kara yoluyla Moldova ve Polonya'ya götürülmesinin planlandığı söylenmişti

Çin'in Kiev Büyükelçiliği, tahliyelerle ilgili yayımladığı uyarıda, komşu ülkeler Moldova, Romanya, Slovakya, Macaristan ve Polonya'nın Çin vatandaşlarının tahliyesi için vizesiz geçiş sağlayacağını bildirmişti.

6 binden fazla Çinli tahliye istiyor

Ukrayna'da yaşayan 6 binden fazla Çin vatandaşının tahliye talebinde bulunduğu biliniyor. Sözcü Vınbin, bir Çin vatandaşının ülkeden çıkmak isterken yaralandığını doğruladı.

Devlet televizyonu CCTV, Çin vatandaşının 1 Mart'ta kendi özel aracıyla Polonya sınırı yakınındaki Lviv şehrine giderken açılan ateşte yaralandığını duyurmuştu. Vatandaşın sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Vınbin, ateşin Rus askerleri mi yoksa Ukrayna askerleri mi tarafından açıldığı sorusuna yanıt vermedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)