BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık'16 trilyon $’lık Asya notla bize yönelir'----

'16 trilyon $’lık Asya notla bize yönelir'

'16 trilyon $’lık Asya notla bize yönelir'
20 Mayıs 2013 - 02:51 www.finansgundem.com

Hülya Kefeli: Türkiye’nin iki reyting şirketinden yatırım notu almasının, 16 trilyon dolar likiti olan Asya ülkelerini Türkiye’ye yönlendirecek

Akbank Euroweek tarafından düzenlenen Borçlanma İşlemleri ödüllerinde (Bond Awards) 3 birincilik kazandı. Londra’da düzenlenen ödül töreninde Milliyet'in sorularını yanıtlayan Akbank Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli, Türkiye’nin kredi notunun iki reyting şirketi tarafından ‘yatırım yapılabilir ülke’ seviyesine çekilmesinin yeni yatırımcıların kazanılmasını sağlayacağını söyledi.
Uluslararası yatırımcı sayısının 500’e ulaştığını söyleyen Kefeli, “İkinci not artışıyla bu yatırımcı sayısında da artış olacaktır. Uzakdoğu piyasaları reytinge bakıyor. Asya’da 16 trilyon dolarlık bir likidite var. Türk tahvillerine, bankacılığa ve TL kâğıtlara giriyorlar” dedi.
Dünyanın şu anda tamamen değiştiğini ifade eden Kefeli, “Eskiden kendimizi anlattığımız insanlar artık bize kendilerini anlatıyorlar. Bizimle ilgililer. İki yatırım notuyla birlikte Asya piyasası bize açılacaktır. Para yatırım yapacak adres arıyor. Eskiden Avrupa’ya giderdik. Şimdi Latin Amerika ve Asya’ya gidiyoruz” dedi.
Çin ve Japonya’da temsilcilik  
Önümüzdeki dönemde Akbank’ın Çin ve Japonya’da temsilcilik açmayı planladığını ifade eden Hülya Kefeli, “Türkiye artık şampiyonlar ligindedir. Moody’s den gelen reyting artışı bunu tasdik ediyor” şeklinde konuştu.
Kefeli, bu başarıların arkasında Türk ekonomisinin ve bankacılık sektörünün yüksek performansının da yer aldığını belirterek şunları söyledi:
“Türk bankaları ve şirketleri 7-10 yıl vadeli ihraçları uygun maliyet seviyelerinden rahatlıkla yapabilmektedir. Dün borç aldığımız IMF’e bugün borç veren konumuna geldik. Türkiye şampiyonlar ligindedir. Moody’s den gelen yatırım notu önümüzde yepyeni fırsatlar açacak. Yeni ürünlerle yeni piyasalara erişimimizi kolaylaştıracak. Reyting artışıyla ülkemize giren kısa vadeli spekülatif para yerini artık yatırım amacıyla gelen daha uzun vadeli para girişlerine bırakacak ve bu gelişme ülkemizin uzun vadeli büyümesini pozitif etkileyecektir.
Türkiye’ye reyting dolayısıyla yatırım yapamayan yurtdışı emeklilik fonlarının önündeki yatırım engeli artık ortadan kalktı. Türkiye’nin orta vadede çoklu not artışı potansiyeli yükselmiştir.”
Akbank’a 3 ödül
Akbank, gelişmekte olan ülkelerdeki devlet hazineleri, banka ve firmaların aday gösterildiği oylamada en çok oyu toplayarak “Tüm Gelişmekte Olan Ülkelerin En Başarılı Borçlanan Kuruluşu” seçildi. Akbank bu kategoride Türkiye’den birincilik kazanan ilk özel sektör kuruluşu oldu. Akbank aynı zamanda, gelişmekte olan ülkelerdeki finansal kuruluşlar arasında da en yüksek oyu toplayarak “Tüm Gelişmekte Olan Ülkelerin En Başarılı Borçlanan Finansal Kuruluşu” ödülünü de kazandı. Akbank bu ödüle layık görülen ilk Türk bankası oldu.
Akbank Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli ise en fazla oy alarak “Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın En Başarılı Borçlanma Yöneticisi” ödülünü kazandı. Kefeli bu ödülü alan ilk Türk bankacısı oldu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)