BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin1209 sahte stent yakalandı!----

1209 sahte stent yakalandı!

1209 sahte stent yakalandı!
02 Temmuz 2014 - 10:44 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanlığı,tıbbi cihaz denetimleri sırasında yakalanan sahte stentler, kalp hastalarının sağlığı ile nasıl oynadığını da gözler önüne serdi

Sahte ilaç simsarlarının halk sağlığı ile oynamasının ardından şimdi de sahte stent satıcıları ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı, tıbbi cihaz denetimlerinde son kullanma tarihleri geçmiş 1209 sahte stent yakalandı.
Sağlık Bakanlığı, tıbbi cihaz denetimlerinde 1209 sahte stent yakaladı. Tıbbi cihaz denetimleri sırasında yakalanan sahte stentler, kalp hastalarının sağlığı ile nasıl oynadığını da gözler önüne serdi. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından yapılan denetimlerde ortaya çıkan sahte stentlerin 675’inin son kullanma tarihinin geçtiği saptandı. 323’ünün son kullanma tarihinin sahte etiketli olduğu belirlendi. 198’inin markasının olmadığı, 13’ünün de mevzuata aykırı olduğu tespit edildi.
İnsan sağlığını hiçe sayan firmalara yapılan denetimlerde; 241 son kullanma tarihi geçmiş boş dış ambalaj, 28 koli etiketsiz boş dış ambalaj kutusu, 44 etiketi yapıştırılmamış son kullanma tarihi basılı stent iç ambalaj malzemesi, 6 etiketli, son kullanma tarihi sonradan basılı boş dış ambalaj ele geçirildi. Hazır ürünlerin üzerine iliştirilmek üzere 514 etiket bulundu. Kutulardan sahte 6 bin kullanma kılavuzu da çıktı.

EMNİYET DEVREDE BAŞSAVCILIK TAKİPTE

Denetim sonucu ele geçirilen güvensiz ürünler, sahte etiket ve malzemeler bakanlık tarafından toplatıldı. İnsan sağlığını tehlikeye atma suçu oluşturduğu için denetim tutanakları ve teknik rapor, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilmek üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildi. (Lütfü Erdoğan/Habertürk)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)