BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık12 milyon Rus banka borcunu ödeyemiyor----

12 milyon Rus banka borcunu ödeyemiyor

12 milyon Rus banka borcunu ödeyemiyor
11 Ağustos 2021 - 09:48 www.finansgundem.com

Pandemi sonrası artan kredi talebi devam ediyor. Ancak kredilerin geri ödenmesi konusunda büyük sıkıntılar yaşanıyor. Rusların bankalara olan borçları 23 trilyon rubleyi aştı.

Rusya Merkez Bankası verilerine göre, 1 Temmuz itibariyle Rus vatandaşlarının bankalara olan borçları yılın başından bu yana 2,3 trilyon artarak 23 trilyon rubleyi aştığı belirlendi.

Temmuz itibariyle bankalara olan toplam bireysel borç miktarının 23,969 trilyon rubleye ulaştığı belirtilen Merkez Bankası raporunda, vatandaşların banka borçlarının 1 Temmuz 2020’den bu yana 4,06 trilyon arttığı da eklendi.

Temmuz ayı başlarında, Rusya’daki borçlulardan bankalar lehine yaklaşık 500 milyar ruble toplanması planlandığı aktarılmıştı.

Rusya’da bu yılın ilk beş ayı boyunca toplam 482 milyar ruble tutarında 3,7 milyon alacaklı tahsil davası açılırken, Rusya Federasyonu Federal İcra Servisi (FSSP) istatistiklerine göre, en çok banka borcu davasının şu anda Krasnodar, Çelyabinsk ve Krasnoyarsk bölgelerinde olduğu biliniyor.
Pandemiyle birlikte kredilere artan taleplerde rekor düzeylere ulaşılan Rusya’da, Federal İcra Servisi’ne yaptırım uygulanması için bankalarca ihbar edilen kredi yükümlü vatandaşların borcu 2,3 trilyon rubleyi aştı.

12 MİLYON İCRA TAKİP BİLDİRİMİ

FSSP verilerine göre yılın ilk yarısında icra memurları tarafından bireylerden bankalar lehine toplam 2,3 trilyon rubleden fazla borç tahsilatı için yaklaşık 12 milyon icra takip bildirimi hazırlandığı kaydedilirken, yılın ilk yarısında Rus vatandaşlarının Banka borcu ortalamasının 191 bin 600 rubleyi aştığı da aktarıldı.

Rusya Merkez Bankası, mayıs ayı ortalarında yaptığı açıklamada, Rus vatandaşlarının vadesi geçmiş banka borçlarının 20,8 trilyon rubleye ulaştığını duyurmuş, ülkedeki piyasalarda patlama tehdidi olan ekonomik balon uyarısı yapmıştı.

Rus bankacılık devinden stratejik karar

 

Rus banka için müşteri aranıyor

 

Bankaların açıklanan 2021 yılı 6 aylık bilançoları

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Dayı11 Ağustos 2021 10:36

    Rusya ve Türkiye de ekonomi şahlanıyor. Bankalar ile firmalar ve tüketiciler evlendi artık. Katolik nikahı.