BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRus bankacılık devinden stratejik karar----

Rus bankacılık devinden stratejik karar

Rus bankacılık devinden stratejik karar
08 Ağustos 2021 - 12:00 www.finansgundem.com

Alternatif dağıtım kanallarına olan talebin artması bankaların şube sayılarını azaltmalarına neden oluyor. Rusya’nın en büyük bankası da dijital bankacılık işlemlerine yöneliyor

Pandemi döneminde dijital bankacılık işlemlerine artan talep ve mobil uygulamaların gelişmesiyle banka şubelerine ziyaretçi sayısı azalırken, Rusya’nın en fazla şubesine sahip kamu bankası Sberbank’ın son altı ayda kapattığı şube sayısı 2020’den altı kat daha fazla oldu.

Rusya Merkez Bankası’nın verilerine göre Sberbank, 2021’in ilk yarısında ülkenin farklı bölgelerinde sahip olduğu 130 ek ofisi daha kapatırken, kapatılan şube sayıları 2020’nin aynı dönemine göre yaklaşık altı kat daha fazla oldu.

Sberbank’tan yapılan açıklamada, bankanın ülkedeki şube ağının coğrafi kapsamının değişmediğine işaret edilirken, kapatılan şubelerin banka verimliliğini düşürmediği vurgulandı.

Merkez Bankası verilerine göre Rusya’daki tüm kredi kuruluşlarının şube sayısı 19 bin iki yüze düşerken, bunların 13 bini Sberbank‘a ait.

İzvestia gazetesi haberine göre, Rus bankalarının şube sayılarındaki genel düşüş oranının 2020 deki tabloyla aynı kaldığı belirtilirken, bununla birlikte Sberbank’ın pandemi öncesi 2019 yılının ilk yarısında 63 yeni ofis açtığı da hatırlatıldı.

Merkez Bankası, Rusya’daki bankaların şube sayısındaki düşüşü makul olarak nitelendirerek, bu durumu dijital hizmetlerin ve uzaktan ödemelerin artan popülaritesine bağlıyor.

Ek ofis ve Banka şubesi sayısındaki azalmanın yalnızca kasa işlemleri ve ödeme hizmetleri ile değil, aynı zamanda kredi hizmetleri ve para transferlerinin de dijital ortama geçmesi nedeniyle meydana geldiğini vurgulayan Merkez Bankası yetkilileri, teknolojinin gelişmesiyle birlikte banka şubesine gitmeden sigorta, yatırım ve mevduat gibi neredeyse tüm banka işlemlerinin artık yapılabildiğini, bu durumda fazla talep görmeyen ek ofis ve şubelerin bankalar için mali yük haline gelmeye başladığını sözlerine ekledi.

Ruslar taşıt kredilerine hücum etti

Rusya'nın parasal tabanı daraldı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)