BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRus banka için müşteri aranıyor----

Rus banka için müşteri aranıyor

Rus banka için müşteri aranıyor
04 Ağustos 2021 - 11:13 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası, Otkritie Bank satışı için müşteri arıyor. Teklifler 11-12 Ekim tarihleri arasında alınacak.

Rusya Merkez Bankası, daha önce kayyum atadığı finans kuruluşu Otkritie Bank’ın hisse satışı için hazırlıklara başladığını açıkladı.

Satış işlemleri için iki senaryo üzerinde duran Merkez Bankası, bankanın yüzde 50’den fazla hissesini almak isteyen potansiyel stratejik yatırımcıların tekliflerini kabul edeceğini duyururken, yıl sonuna kadar Otkritie Bank’ın satışı gerçekleştirilmezse hisselerin halka arzı ihtimalini de düşüneceğini vurguladı.

Otkritie Bank satışı için yatırımcıların tekliflerinin beklendiği belirtilen açıklamada, potansiyel alıcıların başvurularının 11-22 Ekim tarihleri arasında kabul edileceği ifade edilirken, bu tarihten önce ilgili tarafların bankanın finansal istikrarını değerlendirmek için durum tespiti başvurusunda bulunabileceğinin de altı çizildi.

Merkez Bankası, Otkritie Bank’a dahil olan sigorta ve emeklilik bölümü olmadan da satışına izin verilebileceğini bildirirken, potansiyel bir alıcı bulunduğunda banka varlıklarının satışının 2021’in sonundan önce gerçekleşebileceğini de açıkladı.

Bununla birlikte Otkritie Bank hisselerinin kısmen halka satışını reddetmeyen Merkez Bankası’nın 2022 baharında banka hisselerinin yüzde 20-25’inin halka arzına izin verebileceği de konuşuluyor.

Otkritie Bank, tüm Rus bankacılık sisteminde aktifler açısından yedinci sırada yer alırken, 31 Aralık 2020 itibariyle bankanın ve iştiraklerinin IFRS (Uluslararası Finansal Raporlama Standartları) kapsamındaki varlıklarının 3, 472 milyar ruble olduğu ve bankanın sermayesinin 435 milyar rubleye ulaştığı biliniyor.

Bankalar uzaktan 220 bin müşteri başvurusu aldı

 

Dev bankalar yeşil enerji için harekete geçiyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)