BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin10 milyonluk eser artırmaya çıkacak----

10 milyonluk eser artırmaya çıkacak

10 milyonluk eser artırmaya çıkacak
10 Mart 2013 - 07:38 www.finansgundem.com

Türk çağdaş resminin duayeni Burhan Doğançay'ın 10 eseri 17 Mart'ta müzayedeye çıkıyor

Ocak ayında hayatını kaybeden Türk çağdaş resminin duayeni Burhan Doğançay'ın 10 eseri 17 Mart'ta müzayedeye çıkıyor. Ünlü "Kurdeleler" serisinden de tabloların yer alacağı müzayedede yerli ve yabancı koleksiyonerlerin kapışması bekleniyor
Birçok ressam gibi Burhan Doğançay da en verimli çağında eserlerini satamayıp sıkıntı çeken, ömrünün son yıllarında değeri anlaşılan sanatçılardan olduğunu kanıtladı. Geçtiğimiz ocak ayında kaybettiğimiz ünlü sanatçı bu durumu şu sözlerle teyid etmişti: "Zamanında resimlerimi çok uygun fiyata almayanlar şimdi gerek Türkiye gerekse yurtdışından arayıp pişmanlıklarını dile getiriyorlar. Onlara treni kaçırıyorsunuz diyorum. Zaman gelecek eserlerime hiç dokunamayacaklar. Zamanında çok sıkıntı çektim. Ekmek alamadım, metroya 15 sent veremedim." Doğançay, Mavi Senfoni adlı eseri 2009'da Antik A.Ş.'nin düzenlediği müzayedede 2.2 milyon liraya satılınca Türk çağdaş resim tarihinde yeni bir dönem başladı. Sanatçı bu çıkışıyla sadece kendisi değil meslektaşları için de çığır açtı.
220 binden satışa çıkacak
Sabah’tan Burcu Aldinç’in haberine göre, 2010'da Chicago'da 3 bin dolardan açık artırmaya çıkan bir eseri 32 kez bayrak görerek 280 bin dolara alıcı bulan Doğançay, "Resimlerim artık müze koleksiyonlarına girmeli" demişti. Hedefi sadece müzesini yaşatmaktı. Bu hafta ünlü ustanın 10 eseri birden müzayedeye çıkacak. 17 Mart'ta Beyaz Müzayede tarafından düzenlenecek açık artırmada ünlü Kurdele Serisi'nden de dört eser var. Serinin 1977'de yapılmış 112X121 boyutlarındaki parçası, 170 bin-220 bin TL'den satışa sunulacak. 1973'te biten Hücum serisinden bir eser de 140-180 bin TL'den müzayedeye çıkıyor. Sanatçının ayrıca 18-24 bin aralığından satışa çıkan küçük boyutlu eserleri de Beyaz Müzayede'de olacak. Beyaz Müzayede'nin sahibi Aziz Karadeniz şimdiden bu eserlere büyük ilgi olduğunu, yurtdışından koleksiyonerlerin de Doğançay eserleri için kapışmaya hazırlandığını söylüyor.
Nejad Melih Devrim'den rekor bekleniyor
Burhan Doğançay eserlerinin dışında müzayedede öne çıkan sanatçılardan biri de Nejad Melih Devrim olacak. Devrim'e ait eserler için de koleksiyonerlerin çekişmesi bekleniyor. Sanatçının 'soyut' kompozisyonu Londra'da 2.1 milyon liraya alıcı bulmuştu. Geçtiğimiz ay Santralistanbul Koleksiyonu'ndan satışa çıkarılan iki Nejad Melih Devrim tablosundan biri 1 milyon 100 bin diğeri de 1 milyon 300 bin liradan elden çıkarılmıştı. 17 Mart'ta ise sanatçının Paris'e ilk gittiği yıllarda tanışarak evlendiği eşi Maria Devrim'i resmettiği 'Maria A Chartes' isimli tablosu açık artırmaya çıkacak. Sanatçının tüm kitaplarında yer alan bu tablo, en önemli eserlerinden biri olarak gösteriliyor. Ayrıca 500-700 bin lira aralığında müzayedeye çıkacak olan soyut kompozisyonunun da koleksiyonerlerin ilgi odağı olması bekleniyor.
HİNTLİ ALICI VAR
Aziz Karadeniz Türk çağdaş sanatına tüm dünyadan ilgi olduğunu söylüyor. Hindistan, Dubai, Hong Kong ve Sırbistan'dan da koleksiyonerlerin müzayedeye katılacağını belirten Karadeniz, zorlu bir kapışma olacağını ifade ediyor.
13-16 Mart'ta gezilebilir
Müzayedede Komet'in 1992- 1999 arasında biten Suret Teknesi isimli eseri de var. Alaettin Aksoy'un 1988 tarihli Sulukule'de Bayram Sabahı ile Mehmet Güleryüz'ün Eşcinsel ve Denizci eserleri de satışa çıkacak. Eserler The Sofa Hotel'deki Hallarts salonunda 13-16 Mart arasında görülebilecek.
10 milyonluk eser artırmaya çıkacak
17 Mart'ta İstanbul Nişantaşı'ndaki The Sofa Hotel'de düzenlenecek müzayedede, Burhan Doğançay tablolarının yanı sıra toplam 264 eser satışa sunulacak. Doğançay 23'üncü sırada yer alacak. Eserlerin muhammen bedellerinin toplamı ise 10 milyon liranın üzerinde. Aziz Karadeniz bu rakamın yukarılara çıkmasını beklediğini söylüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)