BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa1 milyar dolarlık yatırım geliyor----

1 milyar dolarlık yatırım geliyor

1 milyar dolarlık yatırım geliyor
29 Eylül 2013 - 08:39 www.finansgundem.com

Tayvanlı TECO Group, Türkiye'de yatırım için Türk ortak arıyor

Türkiye’de 1 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedeleyen ve Dalgakıran Makina ile Türkiye’de ilk yatırımını yapan Tayvanlı TECO Group; Kıraç, Arçelik, Baymak ve Çalık ile görüşüyor.
Vatan'ın haberine göre, Tayvan’da 1956 yılında kurulan ve motordan elektrikli ev aletlerine kadar birçok sektörde faaliyet gösteren TECO, Türkiye’ye ilk yatırımını geçtiğimiz Haziran ayında Dalgakıran Makine ile yaptı. İki şirket kompresör motorları üretmek üzere Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da katıldığı törende el sıkıştı.
Temaslar sürüyor
Dalgakıran ile soğutma pompacılığı konusunda yatırım planı olan TECO, başka şirketlerle de görüşüyor. İstanbul’da başlayan ve 1 Ekim’e kadar sürecek “Taiwan Excellence Günleri”ne katılan şirketin Genel Müdürü Mehmet Ali Koçak, “Dalgakıran ile soğutma sistemleri konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Kıraç grubu ile otomasyon ürünleri konusunda görüşüyoruz. Arçelik ile beyaz eşya motoru üretmek konusunda temaslarımız devam ediyor. Baymak ile de ısıtma-soğutma konusunda neler yapabiliriz dile görüşme halindeyiz” diye konuştu.
Çalık Grubu ile de büyük işler yapmayı planladıklarını kaydeden Koçak, “İnşaat sektörüne yönelik cam imalatı olabilir, jojistik sektöründe işbirliği olabilir. Farklı alanlar için görüşmeler sürüyor” dedi.
İddialı hedefimiz var
Türkiye’de 1 milyar dolar yatırım hedefleri olduğunu sözlerine ekleyen Mehmet Ali Koçak, şunları söyledi: “TECO, 100’den fazla işletmesi olan, telekomünikasyondan motora, otomasyondan lojistiğe, camdan emlağa geniş yelpazede faaliyet gösteren bir grup. 23 bin kişiye istihdam sağlıyor. Türkiye’de 28 Haziran’da ofisimizi açtık. Hedefimiz 1 milyar dolara kadar yatırım yapmak. Çok iddialı ve güçlü bir hedefimiz var. Türkiye çok büyük potansiyellerin olduğu ve TECO’nun ihmal ettiği bir ülke. 10 yıl geç geldik ve bu kaybı en hızlı nasıl gideririz diye çalışıyoruz.
‘Türkiye’yi ön plana çıkartmak istiyoruz’
Haziran ayındaki imza töreni için Türkiye’ye gelen TECO Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Theodore MH Huang, “Türkiye, stratejik açıdan çok önemli bir ülke. Bizler için çok önemli bir lokasyon. Şu ana kadar Türkiye’yi ihmal ettik. Dolayısıyla biz Türkiye’yi atlayıp Avrupa’ya yatırım yaptık. Ancak biz şu an Türkiye’yi özellikle öne çıkartmak istiyoruz” açıklamasını yaptı. TECO Elektrik ve Makine Yönetim Kurulu Başkanı C.K Liu da “Şu anda 2013 yılında ilk adımı atıyoruz ama beklentilerimiz çok büyük. Elimizdeki kaynakların büyük bir bölümünü hedeflerimizi gerçekleştirmek için kullanacağız” diye konuştu.
Cam ve motor üretimine ilişkin planlar yapıyor
TECO Elektrik ve Makine Yönetim Kurulu Başkanı C.K Liu, Türkiye’deki yatırım planlarını şöyle açıklamıştı: “Yatırım planladığımız sektörlerden biri cam. İki katmanlı camlar yalıtım konusunda çok başarılı. Bu da en temel yatırım alanlarımızdan biri olacak. Çünkü camın taşınması çok zor. Dolayısıyla burada üretilmesi gerekecek ve bizim cam imalatıyla ilgili planlarımız var. İkinci olarak yenilenebilir enerji alanında ortaklık düşünüyoruz. Bu anlamda çok ileri teknolojilerimiz var. Elektrikli araçlar için motorlar üretiyoruz. En önemli olanlardan biri hizmet operasyonu. Akıllı ve bağlantılı istihbarat sistemi dediğimiz bir sistem var. Bu ülkede de çok ihtiyaç duyulan bir sistem. Operatör hizmetleriyle ilgili bir şeyler yapmayı düşünüyoruz.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)