BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem1 Kasım seçimlerinde partiler için en riskli 10 il----

1 Kasım seçimlerinde partiler için en riskli 10 il

1 Kasım seçimlerinde partiler için en riskli 10 il
28 Eylül 2015 - 19:41 www.finansgundem.com

1 Kasım seçiminde partilerin çıkaracağı milletvekilleri için riskli iller hangileri?

1 Kasım erken seçimlerine sayılı günler kala, partiler hangi illerden ne kadar oy alabilecekleri üzerine ince ve detaylı hesaplamalar yapıyor. Zira seçim sonuçlarıdaki milletvekili dağılımlarının D’Hondt metoduyla belirlenmesi sebebiyle bir partinin bir eksik ya da bir fazla milletvekiline sahip olma şansı her seçim bölgesi için farklılık arzediyor. Bu nedenle bazı seçim bölgelerindeki ufak oy değişimleri partilerin çıkaracakları milletvekili sayıları üzerinde ciddi etkiye sahip.

Bianet'in yer verdiği habere göre, Rezearch Institute of Turkey (RIT) Türkiye Araştırmaları Enstitüsü'nden Onur Altındağ ve Bert Azizoğlu, partiler için riskli illeri saptayan bir çalışma ortaya koydu.

EN KRİTİK 1O SEÇİM BÖLGESİ
Hazırlanan grafiklerde partiler için en kritik 10 seçim bölgesi de sıralandı. Bu grafiğe göre, AK Parti ve MHP’nin ucu ucuna kazanma ve kaybetme ihtimali olan seçim bölgelerinin tamamen örtüştüğünü görülüyor

Araştırmada yer alan ifadelere göre, "AK Parti’nin seçim stratejisini özellikle Karadeniz’de yerel milliyetçilik üzerinden kurgulayacağını ve muhafazakar söylemin tonunu artıracağını öngörmek zor değil. Seçmenin buna cevabını tahmin etmekse zor. Bütün kurumsal ve iktisadi göstergelerin olumsuz seyrettiği bir yerde iktidar partisinin oy kaybetmesi beklenir. Fakat siyasi rekabet eksikliği nedeniyle sağ seçmenin hükümet kurma ihtimali bulunan tek partiye yönelme ihtimali, özellikle bu kadar küçük oynamaların büyük etkileri hesaba katıldığında, göz ardı edilmemeli...."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)