BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa1 günde 3 büyük satın alma----

1 günde 3 büyük satın alma

1 günde 3 büyük satın alma
17 Temmuz 2014 - 06:55 www.finansgundem.com

Çimsa, Fiba Grubu ve Cafe Nero'nun ortağı Infinity Invest 3 satın alma gerçekleştirdi. İşte el değiştiren şirket hisseleri...

Sabancı Holding bünyesindeki Çimsa, Sançim Bilecik Çimento’nun tamamını 220.7 milyon dolara almak üzere sözleşmeye imza attı. Kamu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, hisselerin Aunde Teknik Tekstil, E.N.A Tekstil, Celal Sönmez, Ali Cem Sönmez, Osman Sönmez, Cemil Sönmez, Ali Hazır ve Mehmet Hazır’dan satın alınması konusunda 15 Temmuz günü itibarıyla sözleşme imzalandığı bildirildi.

ÜRETİMİ YÜZDE 20 ARTACAK

Çimsa’nın bu satın alma ile birlikte üretim kapasitesini yüzde 20 artırmayı, altyapı ve konut projelerinin yoğun olarak yer aldığı Marmara Bölgesi’ndeki konumunu güçlendirmeyi hedeflediği belirtiliyor. Bilecik’te 2010 yılında kurulan fabrikasıyla faaliyet gösteren Sançim’in yıllık 1.1 milyon ton klinker ve 1.4 milyon ton çimento kapasitesi bulunuyor. Çimsa son olarak 2012 yılında Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren Afyon Çimento hisselerinin yüzde 51’ini 57.5 milyon liraya satın almıştı. Çimsa’nın Mersin, Kayseri, Eskişehir, Niğde ve Ankara’da fabrikaları bulunurken, Afyon’da da bağlı ortaklığı Afyon Çimento faaliyet gösteriyor.

Grup satın almalara 1.5 milyar TL ayırmıştı

Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, mart ayında 2014 yılı hedeflerini açıklamış ve grubun 1-1.5 milyar TL’yi yeni satın almalar için hazır bulundurduğunu söylemişti. Hedeflerinin dünyada ilk 10 çimento şirketi arasına girmek olduğunu belirten Göçmen “Bu hedefimiz 2 yıl içinde de olabilir daha yakın zamanda da olabilir. Bunu piyasa koşulları belirleyecek” demişti.

TAMİNCE, TEKİROVA'NIN YENİ KİRACISI OLDU

Türkiye’nin önde gelen otel zincirlerinden Rixos Grubu, Tekirova’daki otelinin mülkiyetini Fiba Grubu’nun patronu Hüsnü Özyeğin’e satıyor. Fiba’nın 2002 yılında açılan ve geçtiğimiz yıl yenilenen Rixos Premium Tekirova’nın mülkiyetini aldığı işletmesinin de yine Rixos tarafından yapılacağı açıklandı. Satış haberinin dün bir internet sitesinde yayınlanması üzerine Rixos’tan yapılan açıklamada görüşme yapıldığı doğrulandı. Fiba Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, görüşmelerde son noktaya gelindiğini ifade ederken Rixos’un patronu Fettah Tamince de “Hüsnü Bey’le dostluğumuz uzun yıllara dayanıyor. Yakında imzaları atabiliriz” dedi.

'Para gelsin yeri çok'

Kulislerde satış bedeli olarak 100 milyon Euro dolaşsa da her iki taraf da rakam vermeye yanaşmadı. Tamince, “Satış olursa gelen parayı nerede kullanacaksınız?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Para gelsin de yeri çok. Yurtdışı yatırımları var Haliç Projesi var.”

CAFFE NERO'NUN ORTAĞI ÖZSÜT'ÜN %70'İNİ ALDI

Delta Petrol’un kurucu ortakları arasında yer alan Lübnanlı Mustafa Aşur’un ortak olduğu Infinity Invest, pasta, dondurma, turta, kurabiye ve sütlü tatlı üreten Özsüt’ün yüzde 70’ini satın aldı. Infinity Invest Yönetim Kurulu üyesi Işık Keçeci Aşur, bunun sadece bir başvuru aşaması olduğuna dikkat çekti. Infinity Invest, Caffe Nero’nun Türkiye’deki şirketinin de yarısına sahip. 76 yıl önce, 16 metrekarelik dükkânda kapılarını açan Özsüt’ün Azerbaycan ve Türkiye’de 44 şehirde 185 bayisi bulunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)