Ana SayfaPara PiyasaFitch de not indirirse ne olur?---

Fitch de not indirirse ne olur?

6 / 6
Fitch de not indirirse ne olur?
03 Ekim 2016 - 12:46 www.finansgundem.com

DOLAR/TL YILI HANGİ SEVİYELERDEN KAPATIR?

İsim/Kurum: Adnan Bahar/Bahar Menkul Kur tahmini: 3,00-3,05 Ne diyor: Psikolojik direnç kolay geçilemez. 

İsim/Kurum: Levent Durusoy/Yatırım Finansman Kur tahmini: 3,00-3,05 Ne diyor: Moody's'in kredi notunu İndirmesi, TL'yi yakın dönemde baskı altında tutar. Bu baskıyı zayıflatan temel unsur, küresel merkez bankalarının ılımlı politikaları. Ancak aralık ayında FED'in olası faiz artırımı kuru yukarı iter.

İsim/Kurum: Tunç Kertmen/Prim Menkul Kur tahmini: 3,00-3,05 Ne diyor: Aşağı yön daha da zorlaştı. Orta Vadeli Program bu döneme yetişirse daha sağlıklı değerlendirme yapabiliriz. Yıl sonu için 3,00 - 3,05 bandı olur.

İsim/Kurum: Zeki/Garanti Yatırım Kur tahmini: 3,05-3,10 Ne diyor: FED, not indirimi, hedefin üzerindeki enflasyon, gevşemeye başlayan para politikası ve son bir yılda diplerden toparlanan Reel Efektif Döviz Kuru bir arada değerlendirilince, TL'de baskı sürer.

İsim/Kurum: Tuna Yılmaz/Destek Menkul Kur tahmini: 3,05-3,10 Ne diyor: Faiz indirimlerinin TL değer kazanımlarını bir miktar sınırlayacağı beklentisi öte yandan aralık ayında FED'in yeniden para politikasıyla ilgili önemli mesajlar vereceği beklentisi, TL'nin yıl sonunda 3.05 - 3.10 arasında dengelenmesine neden olabilir.

İsim/Kurum: Hakan Avdan/İnvestAZ Kur tahmini: 3,10 üstü Ne diyor: Moody's kararı sonrası Türkiye piyasasından çıkışlar TL'yi olumsuz etkileyecektir. Ayrıca, FED'in aralıkta faiz artırma ihtimali çok yüksekdi. Bu da doların değerlenmesi anlamına gelir. (TALİP YILMAZ/EKONOMİST DERGİSİ)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster