Ana SayfaPara PiyasaFitch de not indirirse ne olur?---

Fitch de not indirirse ne olur?

3 / 6
Fitch de not indirirse ne olur?
03 Ekim 2016 - 12:46 www.finansgundem.com

YIL SONU TAHMİNLERİ

Bu ortamda uzmanların yıl sonu için dolar ve gösterge faiz tahminlerini haberimizin tablolarında görebilirsiniz. Genel olarak bakıldığında yıl sonu için artık 3,00 TL'nin altı seviyeler öngörülmüyor. Yukarıda ise 3,10 seviyesinin üzerinde yeni zirve seviyelerin görülebileceği görüşünde olan uzmanlar da var. Ancak piyasalarda geçmiş hareketlere bakıldığında dolar/TL'nin 3,10 seviyesine doğru hareketlerinde yerli yatırımcının döviz bozduğu görülüyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında görülen yaklaşık 11 milyar dolarlık döviz satışı bunun en önemli örneği. 

Faiz tarafına bakıldığında ise göstergede daha önce yüzde 9 seviyesinin altı seviyelere dikkat çekilirken, not düşüşü sonrasında yapılan tahminler yüzde 9,00-9,50 aralığına işaret ediyor. 

KURDA DENGE ARAYIŞI 

TL varlıklarında Moody's'in Türkiye'nin notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına düşürmesinin etkisinin sınırlı olduğunu söyleyen Destek Yatırım Genel Müdürü Tuna Yılmaz, "Ancak kredi derecelendirme kuruluşlarının ifadeleri TL varlıkları üzerinde etkili olmaya devam edecektir" diyor. FED tarafında ise aralık ayında 25 baz puanlık tek bir faiz artışı beklentisine dikkat çeken Yılmaz'a göre faiz artışı sürecinin yavaş olacağı beklentisi ve Moody's'in not indiriminin sınırlı olması, Dolar/TL paritesinde denge arayışına neden oluyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster