Ana SayfaPara PiyasaEn iyi fon yöneticilerinden yatırım stratejileri---

En iyi fon yöneticilerinden yatırım stratejileri

4 / 9
En iyi fon yöneticilerinden yatırım stratejileri
11 Ocak 2017 - 11:13 www.finansgundem.com

“DEĞİŞKEN FONLAR CAZİBESİNİ KORUYACAK”

Selçuk Yılmaz/Yapı Kredi Portföy Özel Portföy Yönetimi Müdürü 

NASIL BAŞARILI OLDU? Geçen yıl yüzde 22,26 getiri sağlayan fonda portföyümüz borçlanma araçları oranı yüksek bir yapıda oluşturuldu. Hazine Müsteşarlığımın ve özel sektör şirketlerinin yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda ihraç ettiği Türk Lirası ile yabancı para cinsinden borçlanma araçları fon portföyüne dahil edildi. Öte yandan yapılandırılmış borçlanma araçları ve korunma amaçlı türev işlemler ile varlık dağılımı çeşitlendirilerek risk azaltılmaya çalışıldı. Global piyasalarda dalgalanmalar yaşansa da fon portföyünün genel yapısı bozulmadı. 

2017'DE NE BEKLİYOR? Yurtiçi piyasalar, global piyasalardaki dalgalanmalara duyarlı olmayı sürdürecek. Birçok değişken, bir arada değerlendirilecek. Yatırım yapabileceği ürün çeşitliliğinin fazla olması nedeniyle değişken fonlar, piyasalardaki hareketlere hızlı uyum sağlayacak. Varlık dağılımının çeşitlendirilmesi fonların getirişinde etkili olacak. Ancak farklı dönemlerde fon getirilerinin yüksek oynaklık nedeniyle ciddi farklılaşmalar yaşaması beklenebilir. Yıl geneline baktığımızda değişken fonlar yatırımcılar için cazibesini koruyacak. 

NE TAVSİYE EDİYOR? Yatırım fon lan farklı varlık gruplarında sundukları geniş yatırım yelpazesi ve yatırım kolaylığı açısından yatırımcılar açısından yakından takip edilmeli. Tek bir varlık grubu yerine çeşitli fonlardan oluşan fon sepetleri, piyasalarda dalgalanmanın yüksek olduğu dönemlerde avantaj sağlayacak. Öte yandan son yılların önemli yatırım aracı olan altın 2017 yılında da cazibesini koruyacak. Emtia sepetleri de doğru dağılımla yüksek getiri sağlama potansiyelini sürdürecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster