Ana SayfaGündemHangi yönetici ne kadar ücret alacak---

Hangi yönetici ne kadar ücret alacak

8 / 8
Hangi yönetici ne kadar ücret alacak
02 Ocak 2018 - 15:06 www.finansgundem.com

YURT DIŞINDA ARTIŞ DUŞUK

Avrupa ve ABD’de de ücret artışında enflasyon oranı baz alınıyor. Ancak bu ülkelerde enflasyon etkisinin çok düşük olması, maaşların genellikle yatay bir seyir izlemesini sağlıyor. 

Özellikle Avrupa ve ABD merkezli global şirketlerde ücret artışları genelde ilk çeyrek sonu olan mart ayında hesaplanıp, nisan ayında geçerli oluyor. 

Murat Ergene de dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Unilever İngiltere’de son 2 yıldır ücretlerde hiç artış yapılmadığını belirterek ancak Dubai ve Orta Doğu’da faaliyet gösteren çok uluslu şirketlerin çalışanlarına yüzde 3-5 bandında ücret artışı yaptığını söylüyor. 

Randstad Türkiye Ticari Müdürü Ener Öztürk de yurt dışında terfiler dışında maaş artış oranlarının çok düşük seviyelerde gerçekleştiğini belirtiyor. Buna karşın ücret farklılıkları daha çok performans primlerinde yaşanıyor. 

45 ülkede faaliyet gösteren üst düzey yönetici arama ve yerleştirme şirketi IRC Global’in bölge lideri Gaye Özcan da “Araştırmalarımız 2018’de gelişmiş ekonomilerde ücret artış oranının yüzde 2-3 aralığında olacağını gösteriyor. Avrupa’da yüzde 3’ün üzerinde ücret artışı öngörülmezken ABD’de yüzde 3,1 Tik artış olması bekleniyor” diyor. Özcan ülke bazında ise İngiltere ve Almanya’da yüzde 3, Fransa, İspanya, Hollanda, Yunanistan ve İtalya’da yüzde 3’ün altında artışlar bekliyor.  

(Capital Türkiye Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster