Ana SayfaGündemHangi yönetici ne kadar ücret alacak---

Hangi yönetici ne kadar ücret alacak

7 / 8
Hangi yönetici ne kadar ücret alacak
02 Ocak 2018 - 15:06 www.finansgundem.com

TERFİ ZAMLARI AZALACAK

Son dönemde terfi zamlarının üst yönetim pozisyonları haricinde düştüğü bilinen bir gerçek. Mercer verilerine göre Türkiye’de terfi zam oranları ortalamada yüzde 15-25 aralığında gerçekleşiyor. Datassist Genel Müdürü Ayşe Nazmiye Uça’ya göre bunun sebebi yeni dönemde iş dünyasında çok fazla ara kademenin ortaya çıkmış olması. Pozisyon yükseldikçe terfi zammının arttığını belirten Uça, “Ancak yeni ara pozisyonların ortaya çıkmasıyla daha önceki dönemlerde yüzde 50’ler ve üzerinde gördüğümüz artışlar yüzde 20-25 bandına kadar gerileyebiliyor” diyor. 

Terfi zam oranlarında yerli ve yabancı şirketler arasında da farklılıklar olabiliyor. Ergene Consulting & HGA Group Türkiye Başkanı Murat Ergene, yerli şirketlerde genel müdür yardımcısı, C level yönetici pozisyonlarında terfi zammı oranlarının yabancı şirketlere göre daha rekabetçi olabildiğini belirtiyor. Ergene, yabancı şirketlerde ise terfi alındığında zam oranının yüzde 30-50 arasında değiştiğini belirtiyor. 

Page Group Ülke Müdürü Hugo Campo da eskiden yüzde 20’lere çıkabilen terfi zammının yüzde 12-15 aralığına gerilediğini belirterek “Eskinin yıllık zammı şimdinin terfi zammı oldu” diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster