Ana SayfaPara PiyasaSiyasi şoklar ekonomiyi baltalar---

Siyasi şoklar ekonomiyi baltalar

3 / 4
Siyasi şoklar ekonomiyi baltalar
30 Ağustos 2015 - 08:49 www.finansgundem.com

Kulüpler neden kâr yaratamıyor?

Spor firmalarının kâr edememesinde gelir ve gider kalemleri arasında gelirler aleyhine büyük farkların bulunması yatıyor. En büyük gider kalemi ise futbol kulüplerinin her yıl artan transfer harcamaları. Transfer piyasası her geçen gün daha da kızışırken kulüplerin maliyetlerinin de katlanmasına neden oluyor. Spor firmaları tribünleri doldurabilmek ve gelirleri artırabilmek adına düzenli olarak borçlanıyor ve gider yaratıyor. Ancak gelirleri aynı oranda yükselmiyor. 
Özelikle lig yarışında istenen performansın gerçekleşememesi ya da rakiplerin gerisinde kalınması halinde futbol kulüplerinin maçlarına ilgi düşebilmekte ve bunun sonucunda yapılan harcamalara rağmen gelirler aynı oranda artmayabilmekte. Buna ilave olarak kulüplerin profesyonel şekilde yönetilememesi, işletme giderlerinin kontrol edilememesi, ücret ve maaşların sınırlandırılamaması, kurumsal yönetimlerdeki problemler devam edince firmalar kâr etmek  yerine zarar üreten yapılarını sürdürmekteler.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster