Ana SayfaGündemDünyanın en büyük yatırımcısı 2018 yılına hazırlanıyor---

Dünyanın en büyük yatırımcısı 2018 yılına hazırlanıyor

3 / 4
Dünyanın en büyük yatırımcısı 2018 yılına hazırlanıyor
03 Ocak 2018 - 15:13 www.finansgundem.com

HİSSE GETİRİLERİ İSTİKRARLI

S&P 500 Kasım ayına kadar olan yıl boyunca yüzde 19 oranında değer kazandı; diğer global endeksler de aynı şekilde, egale edilmesi zor bir artış hızı sergilediler. BlackRock analistleri tüm dünyada ekonomik büyümenin borsalardaki yükselişi muhtemelen desteklemeye devam edeceğini ama bunun aşırı bir dozda olmayacağını söylüyorlar. ABD’de fon vergi reformunun GSYIH’yi yüzde 0,5 oranında artıracağını tahmin ediyor ancak bunun piyasada devasa kazançlar sağlamasını beklemiyorlar.

Öte yandan, ABD’deki bazı sektörler için de 2018 parlak bir yıl olabilir. Baş varlık stratejisti Kate Moore’a göre, gittikçe daha fazla sayıda şirket işleri için gerekli olan teknolojiyi bir üst seviyeye geçirmek ya da yenilemek için sağlıklı ekonomiden yararlandığından, teknoloji hisselerinde güçlü performans sürecek. Kendisi aynı zamanda, özellikle de ABD’deki büyük sermayeli bankalar söz konusu olduğunda finansallar konusunda iyimser.

Moore Fortune’a, 2018 yılında bu tür bankaların yelkenlerini şişirecek çok fazla rüzgâr olacağını söylüyor; bu pozitif etkenler artan faiz oranları ve daha gevşek yasal düzenlemelere sahip bir ortam şeklinde sıralanıyor. Moore ayrıca ABD bankalarının 2018’de temettülerini büyük oranda artıracaklarını ve hisse getirilerinde de bir düşüş olması halinde temettü faktörünün bu bankaları daha çekici kılacağını belirtiyor.

Turnill ise bazı yabancı piyasalarda varlıkların değerinin ABD’Ii varlıklarınkini aşabileceğini düşünüyor. Pek çok gelişmekte olan piyasada kazançlar yükselişte ve Avrupa ve Japonya’daki merkez bankalarının da kendi ekonomilerini teşvik etmek için faiz oranlarını düşük tutmaları bekleniyor. Kendisi özellikle de, 2017 yılında yüzde 16 oranında değerlenen Nikkei endeksinin 2018 yılında çok daha iyi bir performans sergileyebileceğini düşünüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster