Ana SayfaGündemDünyanın en büyük yatırımcısı 2018 yılına hazırlanıyor---

Dünyanın en büyük yatırımcısı 2018 yılına hazırlanıyor

2 / 4
Dünyanın en büyük yatırımcısı 2018 yılına hazırlanıyor
03 Ocak 2018 - 15:13 www.finansgundem.com

ENFLASYONA YENİDEN MERHABA

BlackRock’un 2018 yılı için ana temalarından biri: Dünyada enflasyon büyük olasılıkla geri gelip, kalacak. Bu iyi bir şey çünkü son sürat fiyat artışlarıyla bilinen Gerald Ford döneminden değil de, Federal Rezerv ve makro ekonomistlerin sağlıklı bir büyümeyle ilişkilendirdikleri yıllık yaklaşık yüzde 2lik istikrarlı bir enflasyondan söz ediyoruz. Yaklaşık on yıllık bir sürenin ardından ilk kez, BlackRock’un küresel yatırım baş stratejisti Richard Turnike göre, “’ya büyüme tökezlerse?’ şeklinde kaygılar yerine gerçek anlamda enflasyonun geldiğini görüyoruz.”

ABD’de yıllarca süren son derece düşük işsizliğin ardından ücretler üzerindeki yukarı doğru baskı artıyor. Ancak Turnike göre, devlete ait ağır sanayide üretim kapasitesini sınırlayıp, bunun yerine kendi orta sınıfını daha fazla harcamaya teşvik etmeye odaklanan Çin şimdi tüm dünyada daha büyük bir faktör konumunda. Turnill, “Çin geçmişte her zaman deflasyonist bir güç olmuştur. Ama şimdi artık enflasyonist bir güce dönüşmeye başlıyor” diyor.

Enflasyon artışı genel olarak ekonomistleri memnun eder; ancak faiz oranlan yükseldiğinden bono getirileri geriler ve bu da tahvil sahiplerinin huzurunu biraz kaçırır. Beklenenden daha hızlı bir yükseliş uzun vadeli bonolar ve riskli kurumsal çöp tahvillerde keskin düşüşlere yol açabilir. BlackRock’un ekibi 2018 yılında pek çok tahvil kategorisi için nötr ya da “azalt” tavsiyesinde bulunuyor. Baş sabit gelir stratejisti Jeffrey Rosenberg, bonolarla ilişkili gelire odaklanmak isteyen yatırımcıların dalgalı faiz oranlı kredi fonlarına ve Enflasyondan Muaf Hazine Bonoları’na odaklanmalarını öneriyor. Faiz oranlan yükseldiğinde bu varlıkların getirilerinin de arttığını belirten Rosenberg, “ancak eğer bono fiyatları inişe geçerse, Enflasyondan Muaf Hazine Bonoları’nda daha az bir kayıp yaşanıyor” diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster