Ana SayfaPara PiyasaEn güçlü özel sermaye fonları---

En güçlü özel sermaye fonları

6 / 16
En güçlü özel sermaye fonları
01 Haziran 2016 - 16:50 www.finansgundem.com

Yemeksepeti'nin CEO'su Nev­zat Aydınin Yemeksepeti'ndeki mevcut göre­vine devam edeceği ayrıca Delivery Hero'nun yönetiminde de aktif rol üstleneceği açık­landı. Bu işlemle birlikte dünyanın en büyük fonları arasında bulunan General Atlantic de, 2012'de yaptığı ilk Türkiye yatırımında ba­şarılı bir çıkışa imza atmış oldu. Çıkış işlemi yine stratejik ortağa yapıldı.

Yatırımlar tarafında ise 100 milyon doların üzerinde büyük işlem gerçekleşmedi. 82 ya­tırımın az bir kısmı orta ölçekli kalanı ise kü­çük ölçekli yapıldı. İşte piyasayı sıkıntıya sokan sebeplerden biri de bu durum. Evet, işlem sayıları yüksek, çıkışlar 'dolgun' ancak yapılan yatırımlar cılız ve küçük. Satış rakamları ge­nelde halka açıklanmıyor ancak The Abraaj Group'un YüCe Tıbbi Gereçler yatırımı, AD M Capital'in BSK Antalya, CIC Capital'in Kumport Limanı işlemleri haricinde kalanlar orta ve küçük ölçekli yatırımlar oldu. Üst segmentteki bu durulma büyük fonların da elini sıkıştırıyor. Milyar dolarlara varan yatırım taahhüdü alan fonlar bir türlü yatırım yapa­mıyor. Üstelik gerçekleştirilen çıkışlarla bu fonların elinde fazladan para bulunuyor.

Orta segmentte ise rekabet kızışmış du­rumda. Öncelikle şirketler her zamankinden daha çok özel sermaye fonlarına sıcak ba­kıyor. Ancak sorun, şirkete ortak alınırken sahiplerin çarpanları çok yüksek tutması olarak baş gösteriyor. Buna jeopolitik riskler nedeniyle Türki­ye'deki kurların oynaklığı riski de eklendiğinde özel sermaye fonu yöneticileri,   

yatırım yapmaktan imtina eder hale geliyor. Diğer taraftan orta segmenette yatırım yapacak şirket sayısı oldukça az. Bu durum da rekabeti artırıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster