Ana SayfaPara PiyasaPiyasanın odak noktası OVP oldu---

Piyasanın odak noktası OVP oldu

2 / 6
Piyasanın odak noktası OVP oldu
16 Eylül 2018 - 09:01 www.finansgundem.com

Oynaklık azalmalı

Dolar/TL kurunda son 19 günün 13’ünde yüzde birin üzerinde oynaklık gerçekleşti. Bunlar ağırlıklı olarak yükseliş yönündeki ataklardan oluştu. Merkez Bankası’nın 625 baz puanlık faiz artışı kurdaki yukarı ivmenin önünü kesti. Bundan sonra gün içi hareket marjlarının daralması gerekiyor ki yerli ve yabancı yatırımcılar kur üzerindeki spekülatif hareketlerden uzak durabilsin. Yıllık dolar faizinin bir günlük hareketlerle alınabildiğini gören spekülatörlerin kurdaki oynaklıktan yararlanma isteği ister istemez artıyor. 

Kurda normalleşme sürecine dönüldüğünde döviz işlemlerinden kazanç elde etmek isteyenler de geri çekilecektir. TL varlıklar, faiz artışı sonrasında diğer gelişmekte olan ülkeler arasında ön plana çıkacaktır. Buna bağlı olarak piyasalarda yumuşama ve daha olumlu bir hava öne çıkacaktır. Elbette ABD ile ilişkilerin seyri önemli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster