Ana SayfaPara PiyasaUzmanlar faiz kararı için ne dedi?---

Uzmanlar faiz kararı için ne dedi?

2 / 5
Uzmanlar faiz kararı için ne dedi?
24 Ocak 2017 - 14:30 www.finansgundem.com

Finans Yatırım'dan Baş Ekonomist Burak Kanlı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kararını, 'TCMB faiz artırımlarına devam etti' şeklinde okuduğunu vurguladı.

Baş Ekonomist Burak Kanlı Foreks'e yaptığı açıklamada, geç likidite penceresi faiz oranının artık 11% olduğunu ve bu bir süre faiz koridorunun üst bandı olarak işlev göreceğini belirterek, "Yani aslında bankaların kredi fiyatlamalarında dikkate aldıkları gecelik faizde artırımlar devam ediyor" dedi. 

TCMB'nin daha anlaşılır ve daha etkin bir biçimde faiz artırımına gitmek yerine, sürekli dolambaçlı yolları tercih ettiğini ve bunun da sürekli bir ek para politikası belirsizliğine yol açtığını kaydeden Kanlı, şu şekilde konuştu:

"Daha 1-2 ay öncesinde para politikası çerçevesinde sadeleşme hedeflenirken, para politikasının daha da karmaşık hale gelmesi ve geçmiş çerçeveye dönmüş olmamız TCMB kredibilitesi için oldukça olumsuz bir gelişme. Bu noktada TCMB’nin oyun planının tutması için, gelişmekte olan ülkelere portföy girişlerinin tekrar güçlenmesi şart. aksi takdirde, önümüzdeki dönemde yıllık enflasyonun 10% civarına yükseleceğini de göz önünde bulundurduğumuzda, TL’deki oynaklığın devam etmesini bekleyebiliriz." 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster