Ana SayfaPara PiyasaMerkez'in beklentileri fazla ılımlı---

Merkez'in beklentileri fazla ılımlı

3 / 3
Merkez'in beklentileri fazla ılımlı
23 Ağustos 2016 - 14:19 www.finansgundem.com

Finans Yatırım'dan Baş Ekonomist Burak Kanlı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz indirimlerinin sonuna gelindiğini ya da sonuna çok yaklaşıldığını belirtti.

Baş Ekonomist Burak Kanlı Foreks'e yaptığı açıklamada, TCMB'nin beklendiği gibi üst bandı 25 baz puan indirdiğini kaydederek, "Karar metninde, önceki metinlerden farklı üç temel unsur vardı. İç talepteki bir miktar yavaşlama, turizm gelirlerindeki düşüşün cari açığa kısa vadede olumsuz yansıyacak olması ve sert bir biçimde artan işlenmemiş gıda fiyatları enflasyonunun kısa vadede aşağı yönlü düzeltme yapmasının beklenmesi. Bunun dışındaki ifadeler bir önceki metin ile aynıydı" diye konuştu.

TCMB'nin gelişmekte olan ülkelere yoğun portföy girişlerinin yarattığı olumlu ortamdan istifade ederek faizleri indirdiğinin altını çizen Kanlı, şu şekilde konuştu:

"Ancak faiz indirimlerinin sonuna gelindi ya da çok yaklaşıldı. Zira enflasyon ve enflasyon beklentileri hala yüksek ve Moody's tarafından not indirimi olasılığını koruyor. Bu çerçevede, Banka belki 25 baz puan daha indirim yaptıktan sonra, enflasyonun yüzde 8'in altına düşmesiyle tek bir faiz oranı belirleyip tüm likiditeyi bu faizden vererek sadeleştirme sürecini tamamlayacaktır. Tek faizin belirleneceği seviye olarak da TCMB'nin ilk olarak %8'i hedefleyeceğini düşünüyorum. Zira Türkiye'de politika faizinin düşük de olsa reel olarak pozitif olması gerektiği geçmişteki tecrübelerle görüldü."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster