Ana SayfaPara PiyasaKurumsal yatırımcılar hangi hisseleri seçiyor?---

Kurumsal yatırımcılar hangi hisseleri seçiyor?

2 / 10
Kurumsal yatırımcılar hangi hisseleri seçiyor?
17 Şubat 2016 - 10:11 www.finansgundem.com

BANKALAR: Bankalar, her dönem kurumsal yatırımcıların ilgi odağı oldu. Borsa İstanbul’daki 178 milyar dolarlık piyasa değerinin yüzde 25’ini, yani 45 milyar dolarlık kısmını bankalar oluşturuyor. Verilere bakıldığında Borsa İstanbul’da işlem gören 14 bankadan sadece dördünün kurumsal yerli yatırımcı tarafından toplandığı görülüyor. Albaraka Türk, Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, İş Bankası (C), banka tercihleri arasında öne çıkanlar. Kurumsal yatırımcıların portföylerinde bu hisseler yüzde 5’in üzerinde bulunuyor. Ancak hemen belirtelim ki banka hisseleri son bir yılda yatırımcısına yüzde 23 kaybettirdi. Yapı ve Kredi Bankası’yla İş Bankası (C)’deki değer kaybı yüzde 29’un üzerine çıktı. Bu nedenle kurumsal yatırımcıların 2015 yılı performansı olumsuz yönde etkilendi. 

Ancak bu yıl beklentiler daha olumlu. Yatırım kuruluşlarından ÜNLÜ & Co yayınladığı raporda, en beğendiği hisseler arasında Garanti Bankası, İş Bankası ve TSKB’yi sayarken, Akbank’ı da beğendikleri arasında gördüğünü vurguladı. Öte yandan İş Bankası yaptığı açıklamada bu yıl sonunda yüzde 10-12 kredi büyümesi beklerken, mevduattaki artışı yüzde 13-14 aralığında hedefliyor. İş Bankası, bankacılık sektörünün 2016 yılında kredilerde yüzde 12, mevduatta ise yüzde 10 büyümesini öngörüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster