Ana SayfaGündemKıdem tazminatıyla ilgili flaş gelişme---

Kıdem tazminatıyla ilgili flaş gelişme

3 / 5
Kıdem tazminatıyla ilgili flaş gelişme
02 Ekim 2013 - 08:31 www.finansgundem.com

Kıdem Tazminatı Fonu kurulması konusunda işçilerin de farklı görüşleri olduğunu vurgulayan Çelik, "Madem kıdem tazminatını yüzde 10'u alıyor, yüzde 90'ı almıyor, bu yüzde 90'ına da verelim, o halde biraz süreyi 30 gün değil, 20 gün yapalım, diyenler de var. Bu görüşte olanlar da var ama bence Fon, bir kayıp oluşturmadan işi çözüyor" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın tarafların anlaşmasını istediğinin hatırlatılan Çelik, taşeron işçilerden dolayı kamuda çok büyük yargı kararları bulunduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:
"Kamuda 600 bin taşeron işçisi var. Kamudaki yargı kararlarından yalnız Karayolları ile ilgili olanın yükü 1,5 milyar lira. Bu olay kamu açısından da özel sektör altişveren açısından da işçiler açısından da ciddi hak mahrumiyetleri ve ciddi sorun oluşturan bir alan. Onun için çözülmesi lazım. Yarın seçim olsa, bugün çözmek lazım, o kadar acil bir olay. Taraflar, bu boyutuyla bazıları yaşamadığı için bilemiyorlar ama sorun büyük. Sendikalar da çalışıyor, işverenler de çalışıyor. Bizim, Ekim'in son haftasında Sayın Başbakan'a takdim etmemiz gerekiyor bu konuları. 'Neye uzlaştık, neye uzlaşmadık' diye. Yalnız kıdem değil, bunlar çok kapsamlı yasalar. Taşeronun çalışma koşulları var, kadınların çalışma izinleri var, o izinlerde meydana gelen boşluğun doldurulması, esnek çalışma modelleri var, uzaktan çalışma gibi. Bunlar bir bütün. Çalışma Meclisi'nde bunlar tartışıldı, tekrar nihai olarak taraflarla bir görüşeceğiz. Biz de mutfakta çalışmamızı, bürokrasi ve bütün bakanlıklar ile yaptık. Şimdi işçi ve işveren taraflarıyla görüşeceğiz, sonra Başbakan'a sunacağız."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster