Ana SayfaGündemKıdem tazminatıyla ilgili flaş gelişme---

Kıdem tazminatıyla ilgili flaş gelişme

2 / 5
Kıdem tazminatıyla ilgili flaş gelişme
02 Ekim 2013 - 08:31 www.finansgundem.com

"Bugün bana işverenler geldi, 'Ne olur, o kıdem tazminatından bizi kurtarın' dedi. Niye? Ödememek için değil. İşçiler de aynı şeyi söylüyor. Bugün, Gebze'de bir fabrika kapanmış, 630 işçi tazminat alamamış. Adam, '17 günüm kaldı emekliliğe.' 110 bin lira tazminat alacakmış, dün itiblari ile bitti. 20 yıl çalışmış, bugünü beklemiş, şimdi patron 'iflas ettim' diyor. Sürdürülebilirliği kalmayan bir sistemle karşı karşıyayız, hem işçi açısından ham da işveren açısından."
KIDEM TAZMİNATI FONU
Nakliyeciler Odası'nın, alt işveren şirketlerini yurtdışında kurduklarını, orada yabancı işçi çalıştırdıklarını aktardığını dile getiren Çelik, "Ben alt işverenim. Mahkeme bana 10 yıl önceki kıdem tazminatlarını çıkartıyor. Ben o işçiyi çalıştırmadım" şeklinde yakınlamalar olduğunu ifade etti. Kıdem Tazminatı Fonu ile işçinin kazanılmış haklarında geri gidiş olmayacağına işeret eden Çelik, "Tam tersine kazanamayan işçiye bir şey vermek istiyoruz. Fon ile yapmak istediğimiz o" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster