Ana SayfaPara PiyasaHSBC Yatırım: Yükseliş hız kese de sürer---

HSBC Yatırım: Yükseliş hız kese de sürer

2 / 11
HSBC Yatırım: Yükseliş hız kese de sürer
15 Nisan 2014 - 01:02 www.finansgundem.com

BEKLENTİLER SATIN ALINDI

22 Mayıs’taki FED kararları sonrası Merkez Bankaları’nın doğru politikalarıyla gelişmekte olan piyasalara gelen satışların daha fazla derinleşmediğini söyleyen HSBC Yatırım Genel Müdürü Tolga Koyuncu, özellikle Kırılgan Beşli ülkelerinde bir miktar para çıkışı olduğunu söylüyor. Ancak çok büyük kayıpların da olmadığını ifade ediyor. Türkiye’ye geldiğimizde ise TCMB’nin faizi yüzde 10’da tutması, dolar/TL’nin 2,1’e gerilemesi ve enflasyonun da yüzde 9’larda kabul görmesiyle zaten gevşemiş olan BİST’te, mart ayında rekor alım gerçekleşti. Yabancıların Türk yatırımcılardan farklı olarak seçim beklentilerini önceden satın aldığını söyleyen Koyuncu şöyle devam ediyor:

“Yabancılar mart ayında 680 milyon dolarlık net alım yaptılar ve böylece son iki ayda neredeyse 2013 yılındaki çıkışların tamamı telafi edildi. Yabancılar gelişen piyasalarda siyasi çekişmelere alışkı, değerlemelere göre hareket ediyorlar. Yerliler son dönemde daha karamsardı. Rusya’daki gelişmeler de Türkiye pazarına ilgiyi artırdı. Türkiye’de büyüme beklentileri biraz geriye çekilmiş olsa da, istikrar açısından yatırımcılara cazip geliyor.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster