Ana SayfaMakro EkonomiHer yıl 10 milyar dolar yatırım---

Her yıl 10 milyar dolar yatırım

4 / 6
Her yıl 10 milyar dolar yatırım
04 Mart 2013 - 09:56 www.finansgundem.com

Karayolu firmaları lisans isteyecek
Yüksek hızlı trenlerle birlikte yolcu taşımacılığının da inanılmaz derecede artacağını söyleyen Başkan Öz, Ankara-İstanbul arasında yüksek hızlı tren ve magnetik tren projesi hayata geçirme projesi var. Bizim üyelerimiz arasında da yolcu taşımacılığına girmeyi düşünen firmalar var. Hybrid ve elektrikli lokomotif yatırımları için ciddi çalışmaları var. Kanun çıktığı zaman Ulusoy ve Metro gibi karayolu taşımacılığı yapan firmaların çoğu da yolcu lisansı için başvuracak’’ şeklinde konuştu. 
Yatırım 100 milyar doları aşacak
Hükümetin bu sene için demiryoluna yaklaşık 5 milyar dolar bir ödenek ayırdığını söyleyen Başkan Öz, ‘‘Serbestleşmenin ardından özel sektörün de bir bu kadar yatırım yapacağına inanıyoruz’’ diyor ve ekliyor: ‘‘Özel sektör projeleriyle  demiryolunu şaha kaldıracak. 2013’ten sonra her yıl ortalama sektöre 10 milyar dolarlık yatırım yapılacağını söyleyebilirim. 2023 yılına kadar demiryolu sektöründe oluşacak yatırım tutarının 100 milyar doları aşacağına inanıyorum.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster