Ana SayfaMakro EkonomiHer yıl 10 milyar dolar yatırım---

Her yıl 10 milyar dolar yatırım

2 / 6
Her yıl 10 milyar dolar yatırım
04 Mart 2013 - 09:56 www.finansgundem.com

Sektörün refahı yakındır
Şu anda cefasını çeken sektörün yakında refaha kavuşacağının müjdesini veren Başkan Öz, altyapıdaki eksiklerden dolayı kanunun hala çıkmadığını belirterek şunları söyledi: ‘‘Çünkü devlet bir taahhüdün altına girecek. Bunun için Ulaştırma Bakanlığı demiryolu alt yatırımına muazzam paralar aktardı.  Geçen ay Kavkaz-Samsun tren ferry hattı açıldı. Bu sene Marmaray, Gebze-Köseköy, Halkalı-Çerkezköy hayata geçecek. Gelecek yıl Kars-Tiflis-Bakü hattı açılacak. Van- Tatvan arasında bağlantıyı sağlayacak iki geminin inşası bitecek. Kars-Tiflis-Bakü ve Marmaray hattı açıldığında batıdan Çin’e kadar kesintisiz demiryolu taşımacılığı yapılacak. Bu dünyanın her yerine taşıma yapabileceğiz demek’’.
Elektrikli lokomotif 3’te bir daha ucuz
Mevcut hatların yüzde 25’inin elektrifikasyon ve sinyalizasyon hatlardan oluştuğunu ve bunun hızlı bir şekilde çoğaltılması gerektiğini dile getiren Öz, ‘‘Çünkü bizim rekabet edilmemiz için elektrikli lokomotifler kullanmamız lazım. Ciddi bir çalışma ile sektörde benzin mazot gibi petrol kullanım oranlarını yüzde 50’ye düşebiliriz diye düşünüyorum. Çünkü elektrikli lokomotifler hem daha fazla yük taşıyabiliyor ve dizele göre üçte bir daha ucuz’’ yorumunu yaptı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster