Ana SayfaBankacılıkHedef: 7 milyon yatırımcı, 1 milyar dolar ciro---

Hedef: 7 milyon yatırımcı, 1 milyar dolar ciro

1 / 4
Hedef: 7 milyon yatırımcı, 1 milyar dolar ciro
19 Eylül 2013 - 14:18 www.finansgundem.com

Invest AZ Yönetim Kurulu Başkanı Azeri işadamı Elşan Guliyev’in 2023’e kadar 7 milyon yeni yatırımcı ve 1 milyar doların üstünde ciro gibi çok iddialı hedefleri var. Bir başka hedefi ise Avrupa’da hatta dünyada faaliyet göstermek
Azeri sermayesini Türkiye’ye getirmek için önce Ada Menkul Değerler ardından Med Menkul Değerler‘in ihalesine katılan Azeri işadamı Elşan Guliyev, bu amacına Ada Menkul Değerler'in ikinci ihalesinde kavuştu. Guliyev önce sermaye piyasalarında faaliyet gösteren, ancak 2001 krizi sonrasında yönetim ve denetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen ve TMSF tarafından satışa çıkarılan Ada Menkul Değerler’in ilk ihalesine girmişti. Şirketin Bank Asya tarafından alınmasıyla bu isteğini gerçekleştiremeyen işadamı, ardından Med Menkul'ün ihalesine (yüzde 50-50 ortaklıkla) girdi. Her iki firmanın satışının da TMSF tarafından onaylanmaması üzerine Ada Menkul’ün ihalesine ikinci kez ama bu kez tek başına katıldı. Ve 2 milyon 650 bin TL ile şirketin tamamına tek başına sahip oldu. Ada Menkul Değerler'in lisans haklarını alan ve İnvest AZ adıyla yeni şirketini kuran Guliyev, söz konusu şirket aracılığıyla Azeri sermayesini Türkiye’ye getirmeyi amaçlıyor. Invest AZ’ı 10 Ocak 2012’de kuran Guliyev, resmi açılışı tam 17 ay sonra (9 Mayıs 2013) gerçekleştirdi. Guliyev daha önceleri Türkiye’de Forex-AZ şirketi ile faaliyet göstermiş ama faaliyetlerini 31 Ağustos 2001’de durdurmuştu.
“Yatırım konusunda hiçbir zaman uzmanları dinlemeyeceksin” diyen Guliyev’e göre, yatırımcılar borsada ancak kendi bilgi, tecrübe ve deneyimleriyle kazanabilir. Elşan Guliyev ile İnvest AZ’ı, yapmak istediklerini, Türkiye’deki planlarını konuştuk.
Invest AZ olarak hedefleriniz neler?
-2023’e kadar 7 milyon yeni yatırımcı ve 1 milyar doların üstünde ciro öngörüyoruz. Ve tabii en önemli hedefimiz, Türkiye’nin en büyük yatırım bankası olmak.
Eğitim konusunda da ciddi faaliyetleriniz var
-Azerbaycan’daki okulumuz vasıtasıyla şimdiye kadar 2 bin kişiye borsa ve finansal piyasalara yönelik eğitim verdik. Her yıl sanal parayla 10 yarışma düzenliyoruz. Yarışmayı kazananlara “trader” sertifikası veriyoruz. Azerbaycan Sermaye Piyasası Kurulu (kıymetli kâğıtlar kurumu) ile birlikte “Yatırım Eğitim Merkezi” kurduk. Eğitimler bir gün ile üç ay, fiyatları ise 100 ile bin euro arasında değişiyor. Bu kapsamında şu ana kadar 500 kişiye eğitim verdik. Hedefimiz, Türkiye’de de finans eğitimi veren bir akademi kurmak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster