Ana SayfaBankacılıkHangi sektör ne kadar maaş veriyor?---

Hangi sektör ne kadar maaş veriyor?

2 / 17
Hangi sektör ne kadar maaş veriyor?
08 Ocak 2016 - 09:11 www.finansgundem.com

DÜNYADA DURUM NASIL?

Glassdoor.com, çalışanların işverenleriyle ilgili anonim değerlendirmeler yaptığı bir internet sitesi. 190 ülkeden 16 milyon üyesi var. Glassdoor.com'un ücret ve yan haklar konusunda yaptığı son araştırmaya göre dünyada çalışanlarına en yüksek ücretleri ödeyen ilk 5 şirket sırasıyla Google, Costco Wholesale, Facebook, Adobe ve Epic Systems Corporation.

10 binden fazla çalışanı bulunan Google, aynı zamanda oldukça bonkör. Çalışanları için düzenlediği partilerden kayak tatillerine kadar mühendislerin çalışmak için can attığı Google'da yeni işe başlayan bir yazılım mühendisi yılda 372 bin TL (127 bin dolar) kazanıyor. Analistlerin yıllık maaşı ise 500 bin TL seviyesinde. Google'daki en yüksek maaşlı pozisyonlardan bir tanesi de finans direktörlüğü pozisyonu. Google'da bir finans direktörü yılda 1 milyon TL ücret alıyor.

Google'ın rakiplerinden Facebook da en iyi yetenekler için en iyi ücreti ödeme prensibiyle hareket ediyor. Bu nedenle Facebook'un kurucusu Marc Zuckerberg de dünyanın en bonkör patronları arasında. Sektör ortalamasının üzerinde rekabetçi ücret politikasının benimsendiği Facebook'ta, yüksek mühendisin yıllık kazancı 1 milyon TL'yi buluyor. Yazılım mühendisleri de Google'da olduğu gibi yarım milyon TL'nin üzerinde kazanıyor.

Oracle, Microsoft, Twitter, Qualcom gibi diğer bilişim şirketleri de çalışanlarına en yüksek ücret ve yan hakları sunuyor. Özellikle son dönemde sosyal medya ve mobil şirketlerin CEO'ları en çok kazananlar arasında yer alıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster