Ana SayfaPara PiyasaEylül ayına kadar para nereye yatırılmalı? ---

Eylül ayına kadar para nereye yatırılmalı?

9 / 13
Eylül ayına kadar para nereye yatırılmalı?
02 Temmuz 2015 - 09:16 www.finansgundem.com

"FAİZ YÜKSEK SEYREDECEK"

Gedik Portföy Genel Müdürü Halim Çun'a göre, önümüzdeki üç ayda, iç ve dış faktörler nedeniyle para ve sermaye piyasaları her za­mankinden daha dalgalı seyredecek. Koalisyon hükümetinin kurulma veya ku­rulamama sürecinin piyasalar açısından bu dönemin en önemli belirleyicisi olacağını söyleyen Çun, mali piyasalara ilişkin beklentisini şöyle özetli­yor:

"Burada, belli varsayımlar altında projeksiyonda bulunmak gerekiyor. Eğer, eninde sonunda bir koalisyon kurulacağını düşünüyor, petrol fiyatlarının mevcut düzeylerde dalgalanacağını öngörüyor ve FED'in eylül öncesi aksiyona geçmesini gerekti­recek gelişmeler olmayacağını varsayıyorsak, tahminlerimizi belli bir bant içinde oluşturabiliriz. Gösterge faiz yüzde 9.5-10.5 bandında gidebilir, iç siyasetteki gelişmelere göre bu bantlar aşağı ve­ya yukarı kırılabilir. Mevduat faizleri ise yüzde 11-12 arasında olacak gibi görünüyor. Dolar/TL ku­runun 2.70-2.80 arasında olma ihtimali kuvvetli. Yine iç ve dış faktörlere göre bu bantlar 2.63-2.90'a kadar gidebilir. Ben doların, yeterince güç­lendiğini ve ABD ekonomisi için sorun oluşturmakta olduğunu dola­yısıyla euroya karşı aşırı bir değer kazancı olacağını öngörmüyorum. Bu nedenle euro/dolar paritesinde beklentim 1.09-1.17 arasındaki dal­galanmanın bir süre daha devam edeceği yönünde."

Çun'a göre, bu dalgalı dönem yatırımcılar açısından birçok fırsat da sunabilir. Ancak burada her olasılığı düşünerek dengeli bir portföy oluşturulması gerektiğini söyleyen Çun, bu dönemdeki ideal portföyü şöyle sıralıyor: "BIST, halihazırda gelişen ülke piyasalarına göre yüz­de 20 civarında iskontolu ve 2010 yılından bu yana göreceli olarak en düşük fiyatlarda seyrediyor. Bu, tek başına bir alım nedeni değil; an­cak koalisyon oluşumu gerçekleşirse, bu durumda borsa seçim önce­sindeki zirvesi olan 88 bin 500'leri deneyebilir."

Çun’a göre, bu dönemde hisse senedi portföylerinde likiditesi, te­mettü verimi yüksek defansif şirketler seçilebilir. Özellikle telekom, gıda, perakende gibi sektörler bu şirketlerin seçiminde çekirdeği oluş­turacak sektörler.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster