Ana SayfaPara PiyasaEylül ayına kadar para nereye yatırılmalı? ---

Eylül ayına kadar para nereye yatırılmalı?

10 / 13
Eylül ayına kadar para nereye yatırılmalı?
02 Temmuz 2015 - 09:16 www.finansgundem.com

"KÜÇÜK YATIRIMCI TEFAS'A BAKMALI"

Fokus Portföy Genel Müdürü Ercan Güner'de önümüzdeki üç aylık dönemde yurtdışında FED'in faiz
artırım kararı ile yurtiçinde hükümetin kurulma sürecinin belirleyici olacağını söylüyor. FED'in faiz artırımını yılın son çeyreğinde yapmasını bekleyen Güner, ancak bu durumun finansal varlık fiyatlarına yansıdığı görüşünde. Bu nedenle kısa ve orta vadede euro/dolar parite beklentisi 1.05-1.15 aralığında bulunuyor. Pa­rkenin 1.15'i aşma­sı halinde bu duru­mun geçici olacağını ve dolara geçiş fırsatı olarak kulla­nılması gerektiğini söyleyen Güner, önümüzdeki üç aylık sürece ilişkin beklentilerini şöyle özetliyor:

Yurtiçinde baz senaryomuz bir azınlık hükümeti ya da erken seçime dayandığı için faiz, döviz kuru ve borsada gelinen noktada oldukça cazip olmasına rağ­men yaz ayları boyunca mevcut seviyelerden önemli bir toparlanma beklemiyoruz. Söz konu­su dönemde yatırımcılara mevcut dolar /TL po­zisyonlarını korumalarını ve geri çekilmeleri alım fırsatı olarak değerlendirmelerini tavsiye ediyoruz. Faizde ise yükseliş bir miktar daha sü­rebilir. Aynı süreçte BIST'in de mevcut seviye­lerin altına gelmesini ve orta-uzun vadeli yatı­rım için cazip yatırım fırsatları yaratmasını bek­liyoruz. Yatırımcıların bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için TEFAS Fon Bilgi­lendirme Platformu'nda yer alan fonları incele­yip karşılaştırmaları yararlı olur."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster