Ana SayfaEmlakEv alacaklar mutlaka okuyun!---

Ev alacaklar mutlaka okuyun!

2 / 6
Ev alacaklar mutlaka okuyun!
22 Haziran 2014 - 07:29 www.finansgundem.com

SORU: Son 10 yıllık süreçte konut yatırımlarını diğer finansal yatırım araçlarının getirileri ile karşılaştırdığımızda, nasıl bir getiri söz konusu oluyor?

CEVAP: Son 10 yıllık süreç incelendiğinde, BIST-100 Endeksinde risk getiri beklentisi yüksekliğine bağlı olarak yıllar itibari ile getirideki değişkenliğinin de yüksek olduğunu söylemek mümkün. Benzer durum dolar ve euro’da da karşımıza çıkıyor. Son dönemlerin popüler yatırım aracı altında ise 2012 ve 2013 yılında kayıplar söz konusu oldu. Yatırımcılarına daha düzenli getiri sağlayan mevduat faiz  oranlarının, 2000’li yıllarda Türkiye’deki ekonomik gelişmeler paralelinde faizlerin düşmesine bağlı olarak, yatırımcılarına her yıl bir önceki yıla oranla daha düşük getiri sağladığı kaydedilmiştir. Türk yatırımcılarının geleneksel yatırım aracı olarak ifade edebileceğimiz konut yatırımları özellikle uzun vadede diğer finansal yatırım araçlarına kıyasla her zaman iyi bir alternatif olmuştur. Konut getirilerinin son iki yılına baktığımızda enflasyon oranının iki katı oranında bir getiri sağladığı da görülüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster