Ana SayfaBankacılıkEsnafın en büyük finansörü bankalar---

Esnafın en büyük finansörü bankalar

3 / 8
Esnafın en büyük finansörü bankalar
08 Kasım 2013 - 09:54 www.finansgundem.com

Esnaf kardeşliğini ön plana alan Akbank ‘olduğunda öde’ diyor
Akbank KOBİ Bankacılığı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, çalışmalarını müşterilerine değer yaratmak üzere sürdürdüklerini söyleyerek, ‘Esnaf Kardeşliği’nin de bu stratejinin en yalın ve samimi ifadesi olarak hizmet anlayışlarını yansıttığını kaydetti.

“Türkiye’de esnaflık yalnızca bir meslek değil aynı zamanda bir kültür” diyen Akbank KOBİ Bankacılığı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, “Esnaf olmak demek dürüst, samimi ve çalışkan olmak demek. Esnafın bankasından beklediği şey de aynı samimiyet ve güven duygusu” dedi. Akbank olarak kendilerinin de onlar gibi düşündüğünü ve çalışmalarını müşterilerine değer yaratmak üzere sürdürdüklerini söyleyen Oğuz, ürünlerini yalnızca esnafın ihtiyacını karşılayacak şekilde değil aynı zamanda onunla aynı dili konuşup, aynı kültürün bir parçası olacak şekilde tasarladıklarını ifade etti. Oğuz, Akbank’tan “Esnaf Kardeşliği”nin de bu stratejinin en yalın ve samimi ifadesi olarak hizmet anlayışlarını yansıttığını dile getirerek, tüm ürünleri bu kardeşlik duygusuyla esnafın hayatını kolaylaştırmak için geliştirdiklerini söyledi.

Son olarak “Akbank’tan Esnaf Kardeşliği” adı altında “Olduğunda Öde Kredisi”ni hayata geçirdiklerini söyleyen Bülent Oğuz, “Bildiğiniz gibi, esnafın ödeme ve tahsilat dönemleri yaninakit  akışı ticari ve kurumsal firmalar gibi çok öngörülebilir değil. Dolayısıyla bu noktada hem krediye ihtiyaç duyuyorlar hem de kredi geri ödemelerini kazançlarına göre yapma esnekliğine sahip olmak istiyorlar. İşte bu ihtiyaçtan yola çıkarak biz de esnafımızdan öğrenerek, esnafımıza özel, ‘Olduğunda Öde Kredisi’ni hazırladık. Olduğunda Öde Kredisi’nden yararlanan esnaf, kredinin vadesi içinde istediği zaman ve istediği tutarda anapara ödemesi yapabiliyor. Esnafımıza,  ‘kredini bugün al, paran olduğunda geri öde’ diyoruz. Böylelikle, nakit akışlarına göre “az yada çok” geri ödeme imkanı sağlıyoruz” açıklamasını yaptı.

KOBİ’NİN YÜZDE 70’İ ESNAF: Haziran 2013 itibarıyla, sektörün TL cinsinden nakdi KOBİ kredi tutarı Aralık 2012’ye göre % 15 artarken, Akbank KOBİ Bankacılığı’nın TL nakdi kredi tutarı aynı dönemde % 33 artış gösterdi. Akbank olarak ilk altı ayda 400 bin aktif KOBİ’ye 8.5 milyar TL kaynak aktardık. KOBİ müşterilerimizin %70’i esnaf. İlk altı ayda esnaf müşterilerimize 3 milyar TL kredi kullandırdık.

ESNAF DESTEK PAKETİ İLE UYGUN AVANTAJLAR SUNUYORUZ: Esnaf müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmak üzere birçok ürün ve avantajı birarada sunan “Esnaf Destek Paketi”nioluşturduk. “Esnaf Destek Paketi” kapsamındaki Esnaf Destek Kredisi ile esnafların 100.000 liraya kadar olan finansman ihtiyaçlarını nakit akışlarına uygun esnek ödeme planı ile karşılıyoruz. 24 aya varan vade ile sunduğumuz 25.000 liraya kadar olan finansman seçeneğinden ise esnaflar, çok özel faiz oranlarıyla yararlanabiliyor. Pakette, mal alımı ve diğer ödemeleri için çek karnesi; kredi kartı ile yapacakları tahsilatlar için POS hizmetleri; ödemelerin gününde ve otomatik gerçekleştirilmesi için otomatik ödeme talimatı; vergi, SGK benzeri yasal ödemeler gibi birçok ürün ve hizmet de yer alıyor.

SEKTÖRDE İLK UYGULAMA BAŞLATTIK: Toplam 50 bin liraya kadar kullanabilecek “Anında Kredi Paketi” ile KOBİ Bankacılığında sektörde ilk olan bir uygulamayı başlattık. Bu paket ile başvuru ve kredi değerlendirme süreçlerini kolaylaştırarak, KOBİ’lere en kısa sürede en uygun çözümü sunmayı amaçladık. Artık KOBİ’ler yoğun iş temposunda işyerlerinden ayrılmaya gerek kalmadan yalnızca bir SMS’le Taksitli Ticari Kredi, Ticari Artı Para, Axess Business ve Çek Karnesine birden başvurabilecek.

EVDEKİ  ALTINI GETİRENE TİCARİ KREDİ KULLANIMI: Ayrıca birikimlerini altın olarak tutan müşterilerimizi düşünerek altına dayalı olarak geliştirdiğimiz “Esnafa Altından Kredi”yi Türkiye ekonomisinin itici gücü olan tüm KOBİ’lerin kullanımına sunduk. Evde, banka ya da şirket kasalarında bekleyen altınlarını Akbank Altın Hesabı’na yatıran KOBİ’ler, kefilsiz, çok uygun ve avantajlı koşullarda “Esnafa Altından Kredi”yi Taksitli Ticari Kredi ihtiyaçlarını karşılamak için kullanabilecekler. Teminat olarak sayılacak Akbank Altın Hesabı da müşterilerimize bir yandan kazandırmaya devam edecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster