Ana SayfaBankacılıkEsnafın en büyük finansörü bankalar---

Esnafın en büyük finansörü bankalar

1 / 8
Esnafın en büyük finansörü bankalar
08 Kasım 2013 - 09:54 www.finansgundem.com

Üretimi destekleme misyonu ile son yıllarda başta KOBİ olmak üzere işletmelere yönelik pek çok ürün tasarlayan Türk bankacılık sektörü son dönemde esnaf için de hizmetlerini farklılaştırıyor. Esnafın özelikle nakit akış sorunlarını çözen ürünlere odaklanan bankalar danışmanlık hizmeti de veriyor.

DÜNYA’nın hazırladığı ‘Esnaf Kredileri’ bölümünde bankaların bu kesime yönelik kredi ve hizmetlerine yer verildi. Ağustos itibariyle 244 milyar TL’lik KOBİ kredilerinin 63.9 milyar TL’si mikro, 76.8 milyar TL’si küçük ve 103.3 milyar TL’si ise orta büyüklükteki işletmelere akmış durumda.

Garanti’den esnafa 1 günde 20 bin TL’ye kadar kredi
Garanti Bankası’nın karttan, sigortaya, finansmandan danışmanlık hizmetlerine kadar esnafa uçtan uca tam destek sağladığını anlatan Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, önümüzdeki dönemde teknoloji desteklerinin de geleceği sinyalini verdi.

KOBİ’lerin büyük bir bölümünü oluşturan esnaf için esnek ödeme koşulları içeren finansman kaynaklarıyla, bilgiye doğrudan ulaşabilecekleri ve yönlendirilebilecekleri kanalların büyük önem taşıdığını söyleyen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere,  “Esnaf müşterilerimize özellikle nakit akışlarını kontrol etmelerini sağlayacak uygun koşullu krediler sunuyoruz. Esnafımızın, kendilerine özel hazırladığımız kredi sürecimizle sadece kimlik belgeleri ile 1 günde 20.000 TL’ye kadar kredi kullanmalarını sağlıyoruz” dedi.

Garanti Bankası’nın esnafa yönelik hazırladığı finansal ve danışmanlık hizmetleri hakkında bilgi veren Karadere, yakın zamanda Anadolu’nun farklı şehirlerinde düzenledikleri Esnaf’a Fırsat Şenliği kampanyaları ile finansman ihtiyacı olan esnafa 50 bin TL’ye kadar 36 aya varan vadelerle uygun koşullarda kredi imkanı sunduklarını da anlattı. Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Karadere, esnafa yönelik ürünleri hakkında şu bilgileri verdi:

TEKNOLOJİK İŞBİRLİKLERİ GELECEK: Özellikle esnafımızın teknolojiden daha fazla faydalanabileceği işbirlikleri sunacağız. Hedefimiz, esnafın özellikle sürdürülebilirlik, müşteri kazanımı ve talep yaratma konusundaki ihtiyaçlarına yönelik olarak doğrudan ya da dolaylı olarak geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerimizi, “Esnafın Gelecek Garantisi” temasıyla, Anadolu da dahil olmak üzere ülkemizin her yerindeki esnafa ulaştırmak. “Esnaf’ın Gelecek Garantisi” olarak, sektör ayrımı gözetmeksizin tüm esnafımızın farklılaşan ihtiyaçlarına yönelik ürünler tasarlamaya devam edeceğiz.

HIZLI POS HİZMETİ VERİYORUZ: Esnaf için, verimliliğin ve yaratılan katma değerin artırılması, kritik önem taşıyor. Bu bakımdan esnaf özellikle hızlı ve kolay çözümlere ihtiyaç duyuyor. Türkiye’de POS sahibi her 3 işyerinden birinin tercihi olan üye işyeri ağımızla esnafın ihtiyaç duyduğu her türlü POS hizmetini hızlı bir şekilde sağlıyoruz.

EASY KART ESNAFA BÜYÜK FAYDA SAĞLAYACAK: Esnafın nakit sıkışıklığı yaşadığı dönemi daha rahat geçirmelerini sağlayacak yepyeni bir şirket kartı olan Easy’yi tasarladık. Easy, kart sahiplerine ekstre borcunu erken ödemeye %1 indirim, 20 güne kadar faizsiz geri ödeme ve uygun oranlarla kredilendirme imkanı sunarken, sektörel ihtiyaçlara yönelik çeşitli indirimler ve fırsatlardan da faydalanma imkanı sağlıyor.

ÇEKE MUADİL ÜRÜN, GARANTİ ÖDEME: Hizmet ve ticaret tarafında tüm sektörlerde kullanılabilen Garanti Ödeme; vadeli alım satım yapan esnafın, karşılıksız çek ve alacaklarını tahsil edememe gibi risklerini üstlenerek, ödeme ve tahsilat sıkıntılarına çözüm üretiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster