Ana SayfaPara PiyasaBu hafta piyasalara dikkat'---

Bu hafta piyasalara dikkat'

6 / 7
Bu hafta piyasalara dikkat'
15 Kasım 2015 - 07:55 www.finansgundem.com

Yükselişte olanlar

 

Sektör bazında ulaştırma, otomotiv, bina malzemeleri üretimi alanında faaliyet yürüten firmaların öne çıktığı görülüyor. Aracı kurumlar, menkul kıymet yatırım ortaklıkları ve gayrimenkul yatırım ortaklıklarının kârında düşüş var.

 

Ulaştırma sektöründe Türk Hava Yolları ve Çelebi’nin kârında meydana gelen yüzde 50’nin üzerindeki artış sektörün kârlılığını yukarı doğru çekti. Bina malzemelerinde de karlılığın arttığı görülüyor. Anadolu Cam, Denizli Cam, Ege Seramik, Şişe Cam, Uşak seramik gibi firmaların yüzde 30’un üzerinde kâr artışı gerçekleştirmesi sektörün de karlılığını olumlu yönde etkiledi. Yükselişte olan bir başka sektör de otomotiv. Sektörde yer alan şirketlerin yılın dokuz ayında yüksek performanslarını koruduğu görülüyor. Ford Otosan kârını yüzde 17 artırırken Tofaş Fabrika’nın kârı yüzde 45, Tümosan’ın yüzde 39 yükseldi. Dayanıklı tüketim sektöründe Arçelik yüzde 52’lik kâr artışı ile dikkat çekiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster