Ana SayfaPara PiyasaBorsada sanayi şirketleri hareketlendi---

Borsada sanayi şirketleri hareketlendi

4 / 4
Borsada sanayi şirketleri hareketlendi
20 Nisan 2014 - 08:06 www.finansgundem.com

Şehir endekslerİ gerilerde kaldı...

BIST 100 Endeksi yılbaşından bu yana yüzde 8.37 yükselirken İstanbul, İzmir ve Ankara endeksinin performansı geride kaldı. En iyi performans gösteren şehir endeksleri ise Konya, Kayseri ve Denizli oldu. Konya’nın performansını diğerlerinin önüne çıkaran ise  iki hisse. İttifak Holding yılbaşından bu yana yüzde 75.45 oranında yükselirken, Kombassan’ın çıkışı yüzde 32.50 oranında oldu.
Borsada ana üretimi ya da faaliyet merkezi aynı şehirde olan şirketlerin performanslarını takip edebilmek için şehir endeksleri var. Ayrıca şehir endeksleri üzerine çıkarılacak borsa yatırım fonları sayesinde yatırımcıların tek bir menkul kıymet ile istedikleri şehre yatırım yapabiliyor. Henüz yeterince ilgi görmese de ilerleyen süreçte şehir endekslerinin önemli bir işlevi olacağı beklentisi var.
 Borsanın kurmayları farklı şehirlerden farklı firmaların borsaya gelmesi noktasında oldukça duyarlı. Eskişehir’de Genç İşadamları Derneği’nin düzenlediği toplantıda konuşan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan,  Eskişehir şirketlerini borsaya çağırdı.
Borsadaki firmalar arasında Eskişehir merkezli herhangi bir firmanın olmadığını hatırlatırken söz konusu firmalara davette bulundu. Turhan, “Borsaya açılmak için, çok büyük cirolu firmalar olmaya gerek yok. Ben Eskişehir’in buna hazır olduğuna inanıyorum.” dedi. Zeynep Aktaş - Milliyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster