Ana SayfaPara PiyasaBorsada getirisi yüzde 100 aşan hisseler---

Borsada getirisi yüzde 100 aşan hisseler

5 / 7
Borsada getirisi yüzde 100 aşan hisseler
03 Ağustos 2014 - 07:40 www.finansgundem.com

GELİŞEN PİYASALARDA BIST TERCİH EDİLİYOR

Gelişen ülkeler içerisinde Borsa İstanbul öne çıkmaya devam ediyor. Halihazırda yabancıların borsadaki payı yüzde 64.47. Yabancıların borsadaki payı kriz dönemlerinin yaşandığı en kötü zamanlarda bile yüzde 61 seviyesinin altına düşmedi. 2007 yılında da yüzde 72.47’lere kadar yükselme gösterdi. Bu da gösteriyor ki, yabancı yatırımcılar Borsa İstanbul’u tercih etmekte.
Öte yandan hacim ve likiditenin yüksek olması itibariyle daha ziyade banka, holding ve metal ana sektöründeki hisseleri tercih ettikleri de gözlenen bir diğer husus. Neticede yüksek likidite piyasaya giriş ve çıkışın da daha kolay olmasına imkan sağlıyor. Bununla birlikte Borsa İstanbul’un arzu edilen büyüklüğe ulaştığını söylemek zor.
Henüz halka açılmamış sektöründe bir çok önemli firmalar bulunuyor. Bu firmaların halka arz olması yabancı sermayenin ilgisinin de korunması açısından önemli olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gfsdgsdg04 Ağustos 2014 01:52

    rysas yuzde yuz yapmadı 1 lırayı bıle gec medı

  • turizimci03 Ağustos 2014 18:16

    turizm sektöründe ise firmaların çoğu gerçek gelirleri beyan etmiyor. hep aynı şahıslAR YÖNETİM KURULUNDA. SAHTEKARLIK DİZ BOYU. SAHTE HARCAMALARLA MALİYET ŞİŞİRİLİYOR. KANKA İŞADAMLARIN ŞİRKETLERİNDE SAHTE NAYLON FATURALAR KESTİRİLEREK HALKA AÇIK FİRMALARIN İÇİ BOŞALTILIYOR. BU TAKTİKLERLE ÜNLÜ BİRİ BİR ÇOK TURİZM FİRMASININ YÖNETİM KURULUNDA BİLANÇO HIRSIZLIĞINA DANIŞMANLIK EDİYOR. SPK VE MASAK BU KİŞİYİ NE ZAMAN TESPİT EDECEK?

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster